5 ukusnih recepata za Masport roštilje | AL-KO vrtni magazin

5 ukusnih recepata za Masport roštilje

Pokrenite, upalite i uživajte

Ljeto je vrijeme za roštiljanje. Za vas imamo pet ukusnih recepata s mesom, ribom, povrćem i slasticama koje se jednostavno pripremaju na Masport roštilju. 


Roštilji >
Recept Ratatouille s roštilja | AL-KO vrtni magazin

Ratatouille

Sastojci za 4-6 osoba:

1 srednji patlidžan
2 srednje glavice luka
4 male tikvice
1 srednja crvena paprika, bez sjemenki
1 srednja zelena paprika, bez sjemenki
2 velike rajčice
6 žlica maslinovog ulja
3 češnja češnjaka, usitnjena
1 žlica svježeg bosiljka ili 1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica sušenog ružmarina
1 lovorov list
1 žličica soli
½ žličice svježe mljevenog crnog papra
2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog


Priprema:

Tanko narežite patlidžan, luk i tikvicu. Rajčice ogulite, izvadite unutrašnjost i narežite ih na male kockice. 

Stavite veliku tavu na roštilj i zagrijte ulje na jakoj vatri. Ako imate odgovarajuću vatrostalnu posudu, možete i u njoj zagrijati ulje. Dodajte luk i češnjak i kuhajte oko 5 minuta ili dok luk ne omekša i postane proziran. Zatim dodajte patlidžan, papriku i tikvicu. Kuhajte još 5 minuta uz često miješanje. 

Dodajte rajčice, bosiljak, ružmarin, lovorov list, sol i papar. Pospite peršinom. Zatvorite roštilj, smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte još 50-60 minuta. 

Recept Pizza s roštilja | AL-KO vrtni magazin

Domaća pizza s roštilja

Sastojci:

Tijesto za pizzu (kupovno ili domaće)
Maslinovo ulje
Kukuruzno brašno ili slično (spriječava lijepljenje pizze na kamen)
Umak od rajčice
Mozzarella ili parmezan, naribani
Feta sir
Šampinjoni, tanko narezani
Paprika, tanko narezana
Svježi bosiljak, nasjeckan
Pesto
Feferoni, tanko narezani
Luk, tanko narezan
Narezana šunka
... drugi nadjevi za pizzu, po želji.


Priprema:

Stavite Masport Barbecue Pizza Stone u roštilj, zatvorite poklopac i zagrijavajte na oko 200 - 220 ° C oko 30 minuta. Pripremite tijesto za pizzu i nadjev po želji. Pazite da ne preopteretite pizzu ili korica neće biti hrskava. Otprilike trećina šalice umaka od rajčice i sira dovoljna je za jednu pizzu. Na tijesto izlijte umak od rajčice, pospite sirom i nadjenite pizzu željenim sastojcima. Ne zaboravite ostaviti dovoljno ruba da se stvori lijepa korica. Lagano pospite malo kukuruznog brašna ili slično na kamen za pizzu kako biste spriječili lijepljenje i nježno gurnite pizzu na kamen za pizzu. Pecite pizzu dok korica ne porumeni, a sir se ne postaje zlatnožute boje, otprilike 10 do 15 minuta. Ako želite, pred kraj možete po vrhu posuti još malo sira. Izrežite na komade i poslužite.


Rezept Steak vom Grill | AL-KO Gartenmagazin

Rib Eye odresci s ružmarinom

Sastojci za 4 osobe:

4 Rib-Eye-Steaks, 2 do 2,5 cm debljine
1 žlica ulja
2 žlice svježeg ružmarina (ili 2 male žličice sušenog ružmarina)
Sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

Odreske premažite uljem i na obje strane pospite jednake količine ružmarina. Ostavite odreske na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Pripremite roštilj.

Pecite odreske na srednje jakoj vatri dok ne budu pečeni do željene pečenosti. Lagano okrenite odreske na pola pečenja. Začinite solju i svježe mljevenim paprom te poslužite uz salatu ili povrće. 

Rezept Garnelen vom Grill | AL-KO Gartenmagazin

Škampi sa žara

Sastojci – za oko 60 komada:

1 kg srednje velikih škampi, oguljenih i očišćenih
3,5 žlica otopljenog maslaca ili margarina

Za marinadu:

1 žličica soli
½ žličice svježe mljevenog crnog papra
½ žličice češnjaka u prahu
4 žlice čili umaka
4 žlice crvenog ili bijelog vinskog octa
2 žlice Worcesterhire umaka
4 žlice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
3 žlice ulja

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za marinadu i dobro promiješajte. Dodajte škampe i miješajte dok se potpuno ne prekriju marinadom. Pokrijte zdjelu i ostavite u hladnjaku 1-3 sata. Pripremite rešetku za pečenje.

Ocijedite škampe i sačuvajte marinadu. Marinadu pomiješajte s otopljenim maslacem ili margarinom. Škampe nanizati na ražnjiće i staviti na roštilj. Pecite na srednje jakoj vatri 6-8 minuta, okrećući jednom i obilato podlijevajući mješavinom marinade tijekom pečenja. Nemojte prepeći ili će škampi postati žilavi.

Rum-čokolada banana split

Sastojci za 1 porciju:

1 velika, srednje zrela, čvrsta banana
malo soka od limuna
1 žličica ruma ili nekoliko kapi arome ruma
25 g tamne čokolade, grubo nasjeckane
2 marshmallowa, izrezana na male komadiće

Priprema:

Bananu ogulite, pokapajte limunom i stavite na sredinu dvoslojne aluminijske folije. Nožem pažljivo izrežite komad u obliku slova V iz banane. Ostavite ga sa strane. Šupljina bi trebala biti oko 1 cm široka i 1 cm duboka. U udubljenje stavite rum ili aromu ruma, zatim dio čokolade pa komadiće marshmallowa. Zatim pritisnite izrezani dio banane natrag na mjesto.

Sada skupite duge strane aluminijske folije, ostavljajući mali zračni prostor. Čvrsto stisnite kraće krajeve paketa i zavrnite krajeve prema gore tako da paket izgleda poput gondole. Ohladite u hladnjaku.

Stavite paketić na rešetku i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta, odnosno dok čokolada ne počne omekšavati. Ako pečete nekoliko banana odjednom, nakon 5-6 minuta provjerite jedan od paketića koji se nalazi na najtoplijem dijelu roštilja. Nemojte prekuhati bananu.

Poslužite sa šlagom, sladoledom od vanilije ili čokoladnim posipom. Dobar tek!

Roštilji >

Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.