IFTTT

Pametni scenariji uz AL-KO & IFTTT

Umrežite vašu Robolinho® robotsku kosilicu sa stotinama web usluga i pametnih uređaja


Pametno povezanim modelom Robolinho® W može se upravljati i automatizirati putem IFTTT rutina.

Zahvaljujući jednostavnom IFTTT osnovnom konceptu, moguće je definirati i realizirati pojedinačne scenarijeu. Sinkronizirajte aktivnosti Robolinho® robotske kosilice pomoću IFTTT usluga po želji, npr. s

| Vremenskom službom (Robolinho® prestani kositi u oluji)
| Sustavom za navodnjavanje (Robolinho® prestani kositi kada se navodnjava) 
| Senzorima poput kamere / senzora prisutnosti (Robolinho® prestani kositi kada je netko na terasi)

Pri tome imate dvije mogućnosti povezivanja vašeg Robolinha® s drugim web uslugama i uređajima:

| Ako Robolinho® primi signal koji je odabrao korisnik ("okidač") s druge web usluge ili uređaja, pokreće se radnja Robolinha® koju je odredio korisnik.
| Kada Robolinho® dosegne stanje koje je odredio korisnik, radnju koju je odredio korisnik pokreće druga web usluga ili uređaj.

Smart Garden World | AL-KO Smart Gardening mit dem Robolinho Mähroboter

Mogući primjeri primjene


Upravljanje robotskom kosilicom Robolinho® na temelju vremenskih podataka


1. Čim vremenska služba prijavi oluju ili nevrijeme, Robolinho® prima naredbu da zaustavi postupak košnje i odveze se natrag do bazne stanice.

Kada sunce ponovno zasja, Robolinho® počinje kositi.

2. Ako vaš Robolinho® treba kositi ujutro na dnevnom svjetlu, primit će naredbu od vremenske službe da započne kositi čim sunce izađe.

Ako bi vaš Robolinho® trebao kositi do zalaska sunca u večernjim satima, vremenska služba mu naređuje da prestane kositi čim sunce zađe.

Upravljanje robotskom kosilicom Robolinho® prema statusu navodnjavanja


Povezivanjem Robolinha® s kompatibilnim pametnim sustavom za navodnjavanje putem IFTTT-a moguće je odrediti da Robolinho® kosi samo kada je zalijevanje završeno.
Kada započne zalijevanje, Robolinho® prima naredbu da završi svoj postupak košnje i vrati se u baznu stanicu.

Upravljanje robotskom kosilicom Robolinho® na temelju vanjske kamere


Ako vanjska kamera otkrije kretanje na travnjaku, npr. djecu koja se igraju, šalje signal Robolinhu® da zaustavi postupak košnje i vrati se u baznu stanicu.

Kako povezati svoj AL-KO korisnički račun s uslugom AL-KO IFTTT


AL-KO Smart Garden & IFTTT | AL-KO Benutzerkonto verbinden

Kako stvoriti novu If-this-than-That (Ako-je to-onda-To) primjenu za vaš AL-KO okidač

Na primjer stvorite kalendarski događaj kada Robolinho® počinje kositi:


AL-KO Smart Garden & IFTTT | AL-KO IFTTT Anwendung erstellen

Za AL-KO akcije jednostavno odaberite uslugu za "That" ("To").


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.