Pravo opoziva

U nastavku možete pronaći zakonsku uputu o zahtjevima i posljedicama prava na opoziv za potrošače:

Pravo opoziva za potrošače

Ako ste potrošač, zakonski imate pravo na odustajanje. U tu svrhu dobit u nastavku donosimo zakonsku u o zahtjevima i posljedicama prava na odustajanje za potrošačePravo opoziva


Imate pravo otkazati ovaj ugovor u roku od četrnaest dana bez navođenja razloga. Razdoblje otkazivanja je četrnaest dana od dana kada ste vi ili treća strana koju ste imenovali, a koja nije prijevoznik, uzeli u posjed.
Da biste iskoristili svoje pravo na opoziv, morate nas kontaktirati (AL-KO Gardentech d.o.o., Obrtnička 3, HR-10000 Zagreb, Hrvatska, e-mail: al-ko@al-ko.hr) jasnom izjavom (npr. pismom poslanim poštom ili e-poštom) o Vašoj odluci da odustanete od ovog ugovora. U tu svrhu možete koristiti priloženi obrazac za opoziv, ali to nije obvezno.
Također možete elektroničkim putem ispuniti i predati obrazac za opoziv ili drugu jasnu izjavu na našoj web stranici (vidi dolje).
Ako iskoristite ovu opciju, odmah ćemo Vam poslati potvrdu o primitku takvog opoziva (npr. e-poštom).
Da biste ispoštovali rok za otkazivanje, dovoljno je da pošaljete obavijest o ostvarivanju prava na otkaz prije isteka razdoblja otkazivanja.

Posljedice opoziva


Ako odustanete od ovog ugovora, vratit ćemo Vam sve uplate koje smo od Vas primili, uključujući troškove dostave (s izuzetkom dodatnih troškova koji nastaju odabirom druge vrste dostave od najjeftinije standardne dostave koju mi ​​imamo), i to odmah, a najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada smo dobili obavijest o Vašem otkazivanju ovog ugovora. Za ovu otplatu koristit ćemo ista sredstva plaćanja koja ste koristili za prvotnu transakciju, osim ako s Vama nije izričito dogovoreno nešto drugo; ni u kojem slučaju neće vam biti naplaćene naknade za ovaj povrat. Povrat novca možemo odbiti dok ne dobijemo natrag robu ili dok nam ne dostavite dokaze da ste nam robu poslali natrag, ovisno o tome što je ranije.
Robu nam morate poslati ili predati odmah, a u svakom slučaju najkasnije u roku od četrnaest dana od datuma kada ste nas obavijestili o otkazivanju ovog ugovora. Rok se poštuje ako robu pošaljete prije isteka razdoblja od četrnaest dana. Snosimo troškove povrata robe. To se također odnosi na robu koja se ne može vratiti u paketu (npr. roba za špediciju).
Svaki gubitak vrijednosti robe morate platiti samo ako je taj gubitak vrijednosti nastao kao posljedica Vašeg rukovanja robom, a koje nije potrebno za provjeru prirode, svojstava i funkcionalnosti robe.


Kraj upute o opozivu


Isključenje prava na opoziv

Primjenjuju se zakonski propisi za izuzeće prava na odustajanje (§ 312g, stavak II Njemačkog gađanskog zakonika). Pridržavamo pravo pozivati ​​se na isključenje prava na odustajanje u sljedećim slučajevima:
| U slučaju isporuka robe koja nije bila prethodno izrađena i za čiju je proizvodnju bio presudan pojedinačni odabir ili određivanje potrošača ili koja je jasno prilagođena vašim osobnim potrebama.
|
U slučaju isporuke audio ili video zapisa ili softvera, pod uvjetom da ste otpečatili isporučene nosače podataka.


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.