Opći uvjeti poslovanjaI. Opći uvjeti poslovanja za narudžbe u AL-KO web shopu1. Obvezna primjena Općih uvjeta poslovanja

1.1. Dostavljamo isključivo prema sljedećim "Općim uvjetima poslovanja" na kojima se temelje svi ugovori sklopljeni s društvom AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge. Opći uvjeti poslovanja predstavljeni od strane kupca koji proturječe ili odstupaju od sljedećih odredbi Općih uvjeta poslovanja nisu ni na koji način obvezujući za društvo AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge. Sljedeći Opći uvjeti poslovanja primjenjuju se i ako isporuku i uslugu obavljamo bez rezervacije.

1.2. Potrošači čija su prava i obveze uređeni u ovim Općim uvjetima poslovanja su fizičke osobe za koje se svrha narudžbe ne može pripisati pretežno komercijalnoj, neovisnoj ili slobodnoj djelatnosti.
Ukoliko su radni dani navedeni kao rokovi, to uključuje sve dane u tjednu, osim subote, nedjelje i državnih praznika.

1.3. Na kupce koji nisu potrošači (odjeljak II.) primjenjuju se opći uvjeti za isporuke poduzetnicima.

1.4. Izrazi koji se koriste u ovim općim uvjetima poslovanja, a imaju rodno značenje koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski spol, osim ako iz smisla pojedine odredbe ne proizlazi drukčije.


2. Mogućnost pohrane i uvid u tekst ugovora

2.1. Ovi Opći uvjeti poslovanja s općim ugovornim odredbama sadržani su na našoj web stranici www.alko-garden.hr te ih je moguće ispisati ili spremiti koristeći uobičajene funkcije programa internetskih usluga (preglednik).
2.2. Moguće je arhivirati podatke narudžbe robe korištenjem funkcija preglednika za spremanje podataka sažetih na posljednjoj stranici postupka narudžbe u internetskoj trgovini, odnosno moguće je pričekati automatsku potvrdu narudžbe, koja se prosljeđuje e-poštom nakon dovršetka narudžbe na navedenu adresu. Potvrda narudžbe sadrži podatke o narudžbi i može se jednostavno ispisati ili spremiti pomoću programa za e-poštu.

2.3. Podaci o narudžbi biti će pohranjeni u skladu s propisima o zaštiti podataka (odjeljak 9).

3. Ugovorni partner, jezik, postupak narudžbe i sklapanje ugovora

3.1. Vaš ugovorni partner je društvo AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge, OIB: 68773269601, Obrtnička 3, 10000 Zagreb. Ugovori u našoj internetskoj trgovini sklapaju se na hrvatskom jeziku, a ova Internet trgovina ograničena je na područje Republike Hrvatske.

3.2. Postupak narudžbe
3.2.1 Tehnički postupak narudžbe i zaključivanja ugovora:
Da bi kupio artikl društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge, kupac mora izvršiti narudžbu, a za to su potrebni sljedeći tehnički koraci:
a. Kupac prvo mora odabrati robu iz asortimana AL-KO uređaja. To se postiže jednostavnim klikom na robu. Klikom na "košaricu" roba se dodaje u košaricu kupca.
b. Zatim kupac može kliknuti na gumb "Plaćanje". Nakon toga će biti proslijeđen na stranicu na kojoj se kupac može prvo registrirati kao novi kupac ili pomoću gumba "Dalje" otići na stranicu za potvrdu uređaja AL-KO.
c. Ako kupac klikne na gumb "Naruči", kupac od društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge obvezujuće naručuje robu iz košarice ("Ponuda za kupnju"). Upućuje se na odjeljak 3.3 ovih Općih uvjeta o poslovanju.
d. Zatim kupac dobiva e-poruku s potvrdom da je društvo AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge primilo narudžbu i da će ju obraditi. Upućuje se na odjeljak 3.3 ovih Općih uvjeta o poslovanju.
3.2.2. Otkrivanje i ispravljanje pogrešaka unosa:
upac može promijeniti ili izbrisati sadržaj košarice kada izabere stavku izbornika košarice. U tu svrhu kliknite lijevom tipkom miša na količinu koju želite izmijeniti i prepišite je ili kliknite gumb "Ukloni". Klikom na gumb "Blagajna" kupac se preusmjerava na stranicu na kojoj mu se, ako još nije registriran kao kupac u elektroničkom sustavu društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge pruža mogućnost registracije. U isto vrijeme, kupac može provjeriti i promijeniti svoje zahtjeve za dostavu i plaćanje te pregledati opće uvjete poslovanja. Klikom na gumb "Dalje", kupac dolazi na stranicu za potvrdu, na kojoj može ponovno provjeriti i promijeniti sve svoje podatke. Kupac u ovom trenutku može otkazati svoju narudžbu te se tada ugovor neće sklopiti.
3.2.3. Sadržaj ugovora i bitne karakteristike robe:
Sadržaj ugovora između kupca i društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge, a time i bitne karakteristike robe određuju se opisom robe u internetskoj trgovini od strane društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge.

3.3. Zaključenje ugovora
Prikazivanje proizvoda u internetskoj trgovini nije pravno obvezujuća ponuda, već neobvezujući mrežni katalog društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge.

Klikom na gumb "Kupi" stavljate obvezujući nalog za robu u košarici. Potvrda o primitku narudžbe slijedi odmah nakon što je narudžba poslana. Ova potvrda je samo za vašu informaciju i još ne znači prihvaćanje ugovora. Narudžba se može prihvatiti slanjem potvrde narudžbe e-poštom ili isporukom robe u roku od pet radnih dana.

4. Ponude, cijene, troškovi dostave

4.1 Naše promotivne ponude nisu obvezujuće i podložne su promjenama sve dok ne postanu dio ugovora. Za narudžbe u našoj internetskoj trgovini primjenjuju se cijene navedene u ponudi u trenutku narudžbe. Dane cijene su konačne cijene, što znači da uključuju porez na dodanu vrijednost i druge cjenovne komponente.

4.2. Informacije o troškovima otpreme možete pronaći izravno u cijeni ili u sažetku narudžbe.

5. Plaćanje, dostava

5.1. Nudimo samo opcije plaćanja navedene u našoj internetskoj trgovini. Plaćanja se u svakom slučaju moraju izvršiti bez odbitka. Plaćanjem unaprijed iznos doznačujete unaprijed na račun društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge koji ste dobili putem potvrde narudžbe.

5.2. Nastojimo dostaviti vašu narudžbu u najkraćem mogućem roku. Kada se naručuje roba koja se nalazi na zalihama, ona se obično otprema istog radnog dana (pod pretpostavkom primitka novca, ovisno o načinu plaćanja), inače slijedi sljedećeg radnog dana.

5.3. Obveza isporuke prema odredbi članka 5.2. ne odnosi se ako sami nismo ispravno i pravovremeno dobili robu i nismo odgovorni za nedostatak raspoloživosti. Ako roba nije dostupna, odmah ćemo vas obavijestiti i svaki eventualni predujam bit će odmah nadoknađen.

5.4. Rok isporuke se na odgovarajući način produljuje u slučaju štrajka i isključenja s rada koji utječu na vrijeme isporuke, kao i drugih okolnosti za koje nismo odgovorni, posebno u slučajevima kašnjenja isporuke zbog više sile. Kupca ćemo odmah obavijestiti o početku i kraju takvih prepreka.

5.5.  U slučaju potrošača, rizik od slučajnog gubitka i slučajnog pogoršanja robe koja se prodaje narudžbama putem pošte prenosi se na potrošača ili primatelja kojeg je odredio prilikom predaje robe. Ovo vrijedi bez obzira je li pošiljka osigurana ili nije. U suprotnom, rizik od slučajnog gubitka i slučajnog pogoršanja robe prenosi se na kupca prilikom predaje robe ili, u slučaju prodaje poštom, kada se roba isporučuje špediteru ili osobi ili instituciji koja je na drugi način obvezna izvršiti isporuku pošiljku.

5.6. Dostavljamo samo unutar Hrvatske.

5.7. Dostava pošiljke u poštanski sandučić nije moguća.

5.8 Plaćanje robe

PLAĆANJE OPĆOM UPLATNICOM ILI INTERNET BANKARSTVOM
Kupac je dužan obaviti uplatu općom uplatnicom ili internet bankarstvom u roku od 24 sata od trenutka narudžbe, te ćemo istu otpremiti nakon što banka provede nalog. U poziv na broj potrebno je navesti broj narudžbe, a plaćanje se vrši na IBAN: R7224070001100618763 otvoren kod OTP Banke d.d.


PLAĆANJE VIRMANOM (TVRTKE)
Nakon obavljene narudžbe, a unutar 24h poslati ćemo vam ponudu putem email-a koji ste naznačili prilikom narudžbe. Naručenu robu plaćate po ponudi u roku od 24 sata, a po primitku uplate naručena roba biti će poslana na vašu adresu.


PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA
Na stranici PayPal odaberite vrstu kreditne kartice kojom plaćate i unesite tražene podatke. Kad potvrdite kupnju, vidjeti ćete potvrdu o svojoj narudžbi koja će biti poslana na vašu e-mail adresu. PayPal sustav poslat će vam potvrdu na e-mail o autorizaciji vaše kartice za navedeni iznos. Radi vaše zaštite PayPal sustav ne dopušta nam naplatu većeg iznosa od autoriziranog niti uvid u broj vaše kreditne kartice

5.9 Sigurnost
Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo nužne osnovne podatke o kupcima web dućana potrebne za provedbu transakcija i narudžbi. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge webshopa koji su odgovorni za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Pri plaćanju karticama na našoj web trgovini koristite PayPal – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.


PayPal osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u PayPal platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima PayPal sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.


PayPal zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova.

*********************************************************************************************************************************

6. Pravo potrošača na otkaz ugovora
6.1. Potrošač ima pravo otkazati ugovor u roku od četrnaest dana bez navođenja razloga.
Razdoblje otkazivanja je četrnaest dana od dana kada je potrošač ili treća strana određena od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, stupila u posjed robe.

Da bi potrošač otkazao ugovor, mora obavijestiti društvo AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge jasnom i nedvosmislenom izjavom o otkazu ugovora (npr. pismom poslanim poštom, faksom ili e-poštom).

Također moguće je elektroničkim putem ispuniti i predati obrazac ili drugu jasnu i nedvosmislenu izjavu i to na našoj web stranici. Ako potrošač iskoristi ovu opciju, odmah će mu biti poslana potvrda o primitku. Da bi se ispoštovao rok za otkazivanje, dovoljno je  poslati obavijest da ostvarujete svoje pravo otkaza prije isteka razdoblja otkazivanja.


Posljedice opoziva


Ako odustanete od ugovora, vratit ćemo vam odmah sve uplate koje smo od vas primili, uključujući troškove isporuke (s izuzetkom dodatnih troškova koji nastaju odabirom druge vrste dostave od najjeftinije standardne dostave koju mi nudimo), a najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada smo dobili obavijest o vašem otkazivanju ovog ugovora.
Za ovaj povrat koristit ćemo ista sredstva plaćanja koja ste koristili za izvornu transakciju, osim ako s vama nije izričito dogovoreno nešto drugo i neće vam biti naplaćene naknade za povrat. Povrat možemo odbiti dok ne vratite robu ili dok ne dostavite dokaze da ste je vratili, ovisno o tome što je ranije.

Robu nam morate vratiti ili predati odmah, a u svakom slučaju najkasnije u roku od četrnaest dana od datuma kada ste nas obavijestili o otkazivanju ovog ugovora. Ako robu pošaljete prije isteka razdoblja od četrnaest dana, smatra se da je ista poslana u roku, a  društvo AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge snosi troškove povrata robe. To se također odnosi na robu koja se ne može vratiti u paketu (npr. roba za špediciju).

Svaki gubitak vrijednosti robe potrošač naknađuje samo ako je taj gubitak vrijednosti uzrokovan rukovanjem robom koja nije potrebna za provjeru prirode, svojstava i funkcionalnosti robe.

*********************************************************************************************************************************

6.2. Isključenje prava na otkaz ugovora


Pridržavamo pravo pozivati se na isključenje prava na otkaz ugovora u sljedećim slučajevima:
| U slučaju isporuka robe koja nije bila prethodno izrađena i za čiju je proizvodnju bio presudan pojedinačni odabir ili određivanje potrošača ili koja je jasno prilagođena osobnim potrebama potrošača;
|
U slučaju isporuke audio ili video zapisa ili softvera, pod uvjetom da su isporučeni otpečaćeni nosači podataka.

7. Zadržavanje prava vlasništva

Roba ostaje u vlasništvu društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge sve dok nije u potpunosti plaćena.

8. Jamstvo za prodanu robu

8.1. Primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18) koja uređuju jamstvo.

8.2. Cijenimo zadovoljstvo kupca. Možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku. Nastojimo provjeriti vaš zahtjev što je brže moguće i kontaktirat ćemo vas nakon primitka dokumenata ili vašeg unosa ili žalbe. U slučaju prigovora, pomoći ćete nam ako što preciznije opišete predmet problema i po potrebi pošaljete kopiju dokumenata narudžbe ili navedete broj narudžbe, broj kupca itd. Ako od nas ne dobijete odgovor u roku od 5 radnih dana, kontaktirajte nas ponovno. U rijetkim slučajevima možda su e-poruke neisporučene ili sortirane u neželjenu poštu. Za upite o usluzi obratite se našoj korisničkoj službi koju možete dobiti putem gore navedenih podataka za kontakt.

9. Izvansudsko rješavanje sporova

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.
Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS) - link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

10. Osobni podaci

Društvo  AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge obvezuje se da će sve prikupljene osobne podatke isključivo koristiti u identifikacijske svrhe prilikom korištenja AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge internet trgovine. AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge se obvezuje da će Vaše podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama niti učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez Vaše prethodne suglasnosti.

11. Izmjena uvjeta kupovine

Društvo AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge zadržava pravo ažuriranja i izmjene ovih Uvjeta kupovine bez prethodne najave, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama i vrijede za sve kupnje od dana stupanja na snagu novih Uvjeta kupnje.

12. Informacije na web trgovini

AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge  ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i s kupcem se dogovoriti o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

13. Mjerodavno pravo i nadležnost

13.1 Zakoni Republike Hrvatske primjenjuje se na sve pravne transakcije ili druge pravne odnose u koje fizička ili pravna osoba stupi s društvom AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge.
13.2 Ako kupac promijeni prebivalište, uobičajeno boravište ili sjedište u inozemstvo nakon zaključenja ugovora sklopljenog prema uvjetima ovih Općih uvjeta poslovanja, sud sjedišta društva AL-KO GARDENTECH d.o.o. za trgovinu i usluge dogovara se kao mjesto nadležnosti.

14. Završna odredba
Ako bi neka odredba ovih Općih uvjeta bila ili postala pravno nevaljana ili bi se pokazalo da u ovim Općim uvjetima postoji neka pravna praznina time se ne dira u pravnu valjanost ostalih odredbi, s  tim da zakonske odredbe zamjenjuju one koje su bile ili postale pravno nevaljane kao i pravne praznine.II. Opći uvjeti poslovanja za isporuke poduzetnicima

Za isporuke fizičkim i pravnim osobama ili partnerima koji djeluju prema njihovim nalozima u obavljanju njihove komercijalne ili neovisne profesionalne djelatnosti ("poduzetnici"), također se primjenjuju naši uvjeti isporuka za područje djelatnosti Gardentech. Ovi uvjeti i odredbe dio su ugovora koje poduzetnici ugovaraju s tvrtkom AL-KO Gardentech d.o.o.

U slučaju odstupanja ili proturječnosti između naših Općih uvjeta isporuke za područje Gardentecha i gore spomenutog stavka I., odredbe u Općim uvjetima isporuke za područje Gardentecha prioritetno se primjenjuju.
Kada poslujemo s poduzetnicima putem interneta, zadržavamo pravo fakture slati samo elektroničkim putem. Smatra se da je suglasnost kupca za isključivo elektroničko fakturiranje dana ako kupac nije zatražio da se račun pošalje u papirnatom obliku odmah nakon primitka računa. To ne utječe na pravo kupca da u bilo kojem trenutku zatraži papirnati račun unutar zakonskog razdoblja čuvanja primjenjivog na račune..


Verzija: 7/2021


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.