Udobno do zalihe drva za kamin i ogrjev za hladnu sezonu

Ručno cijepanje drva sjekirom mukotrpan je i dugotrajan posao. Kako bi sve bilo ugodnije, tu su AL-KO cjepači drva sa snažnim motorima. Na taj se način u kratkom vremenu stvara vaša zaliha drva za zimu. Zahvaljujući dokazanim performansama, naši izuzetno izdržljivi vodoravni i okomiti cjepači visoko su cijenjeni kod pripreme drva za ogrjev. Može biti i visokonaponski: naši cjepači drva rade sa standardnih 230 volti, a model LSV 560/8 čak s 400 V. Pri tome rade pritiskom cijepanja od 8 t. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu naši cjepači drva štede prostor i lako se skladište u šupi za alate, podrumu ili garaži. Priprema drva za ogrjev nikada nije bila tako jednostavna!

Više informacija >

Filter proizvoda

Pronađeno 4 proizvoda
Br. art.: 113789 Raspoloživo
749,00 EUR
Br. art.: 113788 Raspoloživo
629,00 EUR
Br. art.: 113791 Raspoloživo
309,00 EUR
Br. art.: 113792 Raspoloživo
379,00 EUR
uklj. 25% PDV plus Troškovi dostave

Vaše prednosti

Cjepači drva | AL-KO cjepači sa dvoručnim upravljanjem i držačem drva

Veoma sigurno

Zaštita ruku, upravljanje dvjema rukama, naprava za držanje drva i bočni potpornici ne samo da čine rad s našim cjepačima drva posebno sigurnim, nego i jamče ugodno upravljanje.

Cjepači drva | AL-KO cjepači sa snažnim klinom za cijepanje

Čista snaga

Snažni nekoliko puta zavareni klin za cijepanje jamči savršen rezultat i dug radni vijek. Bez problema cijepa i tvrdo drvo. Za snažni motor nema predebelog debla. Savladavaju pritisak cijepanja do 8t.

Cjepači drva | AL-KO cjepači s podesivim držačima

Savršeno podesivi

Ograničenje hoda, brz povrat noža za cijepanje i podesivi držači pružaju osnovu za učinkoviti rad.

Cjepači drva | AL-KO drveni nosač na stolu za cijepanje

Uključujući potpornik

Potpornici za drva na stolu za cijepanje automatski postavljaju drvo u sredinu. Iscijepno drvo gura se na stol za cijepanje i može se s tog mjesta jednostavno i sigurno uzeti ili primjerice pustiti da padne u kolica.

Holzauflage am Spalttisch | AL-KO Mobilni cjepač na kotače

Stabilni, mobilni i štede prostor

Veliko postolje osigurava stabilnost pri radu. S robusnim kotačima u svakom ste trenutku mobilni i možete transportirati cjepač na bilo koje mjesto upotrebe. A zahvaljujući kompaktnom dizajnu, AL-KO cjepač drva možete spremiti u podrum kako biste uštedjeli prostor.

Cjepači drva | AL-KO savjeti za cijepanje drva

Savjeti & Trikovi

Grijanje na drva postaje sve popularnije. Mnogi ljudi cijene osjećaj sjedenja zimi uz kamin u dnevnoj sobi ili uživaju u toplini peći. Izreka kaže: "Drvo se zagrijava tri puta": prvo pri rezanju/ piljenju drva, zatim pri cijepanju i na kraju kada gori. Uz pomoć cjepača drva, ispilano se drvo može lako usitniti u prikladne trupce. Evo nekoliko savjeta o cijepanju drva:

Horizontalni ili vertikalni cjepač drva?
Kod stojećih cjepača drva klin za cijepanje zabija se okomito u trup, tako da se ovdje može raditi s većim silama. S vodoravnim cjepačem je obrnuto: ovdje se drvo usitnjava vodoravno na klin.

Horizontalni cjepači drva

| Moćni cjepači s pritiskom cijepanja do 5 t
| Idealni za cijepanje drva za ogrjev duljine do 52 cm
| Štede prostor i mobilni
| Ergonomski i sigurni

Vertikalni cjepači drva

| Moćni za trupce do 1030 mm
| Izuzetno robusna konstrukcija
| Mobilni, štede prostor kod pohrane

Prvo se pili, zatim cijepa
Ispilite drvo na idealnu duljinu za vašeg cjepača, tako da ga ne morate podizati dva puta.

Sigurnost

Cjepači drva trebaju stajati na čvrstom, ravnom terenu. Molimo nosite zaštitne cipele, naočalei rukavice.

Cijepajte drvo šo svježije
Cijepajte svježe ispilano drvo i to uzduž vlakana. Cijepanje suhog drveta je rizično, jer može puknuti, a njegovi dijelovi letjeti ukolo. Idealno vrijeme za sječu drva je zima.

Sakladištenje
Nakon cijepanja trupce čuvajte na suhom dobro prozračenom mjestu i ne slažite ih pregusto. Prije nego drvo koristite za grijanje, treba ga čuvati najmanje godinu dana ili duže, ovisno o vrsti drva, kako bi bilo dovoljno suho da može čisto izgorjeti.

Oprema
Radi vlastite sigurnosti za cjepač drva koristite samo originalni pribor.

Cjepači drva: horizontalni ili vertikalni?
AL-KO cjepače drva možete koristiti za trupce različitih duljina i komade drva različitih promjera. U našem asortimanu nudimo vam stojeće (vertikalne) i ležeće (horizontalne) cjepače drva. Njihova je konstrukcija robusna, a njihov rad karakterizira praktičnost i najveća moguća sigurnost. Zbog toga za vašu sigurnost imaju sigurnosno upravljenje s dvije ruke.
 
Sve naše uređaje možete jednostavno prevesti na željeno mjesto zahvaljujući integriranim kotačima. Horizontalni cjepači ne samoda impresioniraju stabilnošću, već su i posebno sigurni zahvaljujući zaštitnom poklopcu. Klin za cijepanje zavaren je više puta za precizno cijepanje i stoga je vrlo izdržljiv. Naši stojeći cjepači imaju prihvatne kandže koje učvršćuju tanko koso rezano drvo te time omogućuju precizno cijepanje, kao i praktični vijak za brzo otpuštanje tako da možete precizno ograničiti hod cijepanja.


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.