Benzinske, aku ili električne lančane pile: za vrlare i profesionalne korisnike

Kompaktne lančane pile iz naše trgovine olakšavaju vam piljenje različitih vrsta drveta. Za vašu udobnost dizajnirali smo naše pile tako da imaju optimalnu raspodjelu težine i da ih izuzetno dobro leže u ruci. Pomoću alata koji je uključen u isporuku možete brzo zategnuti set za rezanje i lanac. Na ovaj način možete započeti svoj posao brzo i jednostavno. Kako bi se osiguralo da zadovoljavaju visoku razinu sigurnosti, naše motorne pile imaju sistemsku kočnicu s brzim zaustavljanjem lanca i štitnikom za ruke. Uz kompaktnije modele, nudimo i profesionalne solo® by AL-KO pile snage do 4,7 kW, koje su posebno prikladne za upotrebu kod debljih trupaca ili u tvrdom drvetu. Uvjerite se u snagu naših motornih pila.

Više informacija>

Filter proizvoda


Pronađeno 35 proizvoda
Br. art.: 113187 Raspoloživo
229,00 EUR
Br. art.: 113474 Raspoloživo
289,00 EUR
Br. art.: 113860 Raspoloživo
299,00 EUR
Br. art.: 113616 Opet raspoloživo od 27.05.2024
169,00 EUR
Br. art.: 113185 Opet raspoloživo od 27.05.2024
189,00 EUR
Br. art.: 112808 Raspoloživo
129,00 EUR
uklj. 25% PDV plus Troškovi dostave

Vaše prednosti

AL-KO Lančane pile prednosti | Dvostruka sigurnost

Dvostruko sigurnije

Zahvaljujući sistemskoj kočnici i štitniku za ruke s brzim zaustavljanjem lanca u svakoj je situaciji pružena maksimalna sigurnost - za ugodan rad bez nezgoda.

AL-KO Lančane pile prednosti  | Ergonomski rad

Savršene u ruci

Zbog uravnotežene težine AL-KO lančane pile dobro leže u ruci. Integrirano prigušivanje vibracija (kod benzinskih modela) jamči ugodan rad.

AL-KO Lančane pile prednosti  | Jednostavno održavanje

Lagano rukovanje i održavanje

Automatsko podmazivanje lanca i prozorčić na spremniku ulja olakšavaju održavanje električnih i motornih lančanih pila. FIlteri za zrak AL-KO benzinskih lančanih pila vrlo se lako vade i čiste.

AL-KO Lančane pile  | Proizvodne linije
Benzinska, akumulatorska ili električna?

Benzinske lančane pile: široki asortiman

Od kompaktnih pila za kućnu uporabu do pila visokih performansi za profesionalnu uporabu - sve ovo nudi raznolika paleta solo® by AL-KO motornih pila. Sve pile odlikuje visoka, beskompromisna kvaliteta, sigurnost i jednostavnost upotrebe. Moćni 2-taktni motori i pribor za rezanje, koji se savršeno podudaraju s odgovarajućim modelom, uvijek osiguravaju visoki okretni moment i čiste rezultate rezanja.

Kompaktne motorne pile
Solo® by AL-KO snažne motorne pile zahtjevnog korisnika ne samo da impresioniraju pogonskim mehanizmom visokih persormansi s cilindrom presvučenim niklom i silicijom, jednostavnim održavanjem, te sustavom za podmazivanje lanca i vodilice - one su također jednostavne za uporabu i optimalno leže u ruci. Zahvaljujući bogatim performansama, piljenje drva za ogrijev, gradnja drvetom ili sječa stabala do srednje veličine za ove univerzalne pile ne predstavljaju nikakav problem, jer robustan i istodobno lagan dizajn pila omogućuje ugodan rad čak i u teškim uvjetima.

Univerzalne i profesionalne pile
Zahvaljujući najvišoj kvaliteti, savršenom omjeru snage i težine, te optimalnoj praktičnosti rada, univerzalne i profesionalne pile nude najbolje uvjete za najbolje rezultate – čak i u komercijalnoj upotrebi. Profesionalni rezni mehanizam, poboljšani protok zraka, bočno zatezanje lanca i visokokvalitetni rasplinjač s kompenzatorom dodatna su prednost ovih uređaja – baš kao i magnezijsko kućište radilice, vrhunska ergonomija, veliko ubrzanje i učinkovito prigušenje vibracija. Trodijelna kovana radilica osigurava maksimalnu otpornost na habanje.

Akumulatorske lančane pile EnergyFlex: fleksibilna litij-ionska snaga bez emisija

Akumulatorska lančana pila impresionira lijepim oblikom, beskompromisnom opremom i bežičnom litij-ionskom snagom bez emisija. Nudi vrlo jake rezne performanske i dugovječnost zahvaljujći originalnom Oregon maču i lancu. Zatezanje lanca bez alata posebno olakšava rad, kao i automatsko podmazivanje lanca s prozorčićem za vizualni pregled spremnika za ulje. Sigurnost osiguravaju sistemska kočnica i štitnik za ruke s brzim zaustavljanjem lanca.

EnergyFlex: fokus je na akumulatoru
Košenje travnjaka, rezanje živice ili otpuhivanje jesenskog lišća jednim akumulatorom - može uz obitelj EnergyFlex. S četiri kosilice i mnogim ručnim uređajima obitelj baterija EnergyFlex nudi sve za vaš vrt. Akumulatorska lančana pila kombinira prednosti benzinske motorne pile, poput fleksibilnosti, s prednostima električne lančane pile, poput jednostavnog održavanja i nema ispušnih plinova. Akumulatorska lančana pila impresionira lijepim oblikom, beskompromisnom opremom i bežičnom litij-ionskom snagom bez emisija.

Sa svojih maksimalnih 40 volti i 4 Ah, baterija pruža impresivne performanse. Osim toga, zahvaljujući litij-iosnkim ćelijama izuzetno je izdržljiva, nema samopražnjenja jer nema memorijski učinak. A ono najbolje: kosilica dolazi s baterijom i punjačem, tako da morate kupiti samo odgovarajući ručni alat (bez baterije).

Dodatne prednosti:
I Snažna izvedba i dugotrajnost zahvaljujući originalnom Oregon maču i lancu
I Model iz obitelji EnergyFlex, dakle bez baterije i punjača
I Jednostavno zatezanja lanca bez alata
I Automatsko podmazivanje lanca s prozorčićem za vizualni pregled spremnika za ulje
I Sigurnost osigurava sistemska kočnica i štitnik za ruke s brzim zaustavljanjem lanca

Elektične lančane pile: idealne za deblja i tanja debla u vlastitom vrtu

Na bujnom zemljištu morate redovito orezivati visoko drveće i grmlje radi održavanja ili redizajna. Ali čak i u manjim vrtovima i parcelama uvijek postoji nešto za napraviti što se tiče drveta. Bilo za piljenje grana, za unutarnje radove ili za pripremu drva za ogrijev - električne pile pravi su izbor za ove i ostale radove s drvom. Kako bismo vam što više olakšali posao, prvoklasno smo opremili uređaje tvrtke AL-KO. Mač i lanc su originalni Oregon proizvodi i impresioniraju svojim izvrsnim performansama rezanja i trajnošću. Zahvaljujući veoma snažnim motorima naše električne pile lako mogu presjeći bilo koje drvo brzinom od 13,5 m/s. Za vašu sigurnost opremljenu su štitnikom za ruke i sistemskom kočnicom koja po potrebi osigurava brzo zaustavljanje lanca. Naše električne lančane pile majstori su svog zanata što se tiče udobnosti. Lanac se automatski podmazuje, a spremnik za ulje ima kontrolni prozor.

Električne lančane pile vaš su snažan i pouzdan partner za sve radove s drvom. Zahvaljujući električnim motorima s velikom snagom bez napora možete piliti tanke i deblje grane. U našem web shopu izaberite između klasičnog poprečnog motora ili praktičnog uzdužnog motora. Idealne su za upotrebu u kući ili u blizini kuće. Električne lančane pile preporučuju se hobi vrtlarima koji režu manja stabla, grane ili ogrjev. Također su vrlo pogodne za građevinski sektor.

Dodatne prednosti:
I Nema ispušnih plinova: zbog toga se električna lančana pila može koristiti i u zatvorenim prostorijama ili stajama
I Lijep dizajn s uzdužno ugrađenim motorom
I Sigurnost: zahvaljujući sistemskoj kočnici i brzom zaustavljanju lanca
I Zaštita od preopterećenja u slučaju pregrijavanja
I Jednostavno održavanje


AL-KO Lančane pile | Korisne informacije
Korisna informacija

| Prava zaštitna odjeća
Prije nego započnete s radom, morate se pravilno odjenuti! Zaštita glave, očiju, sluha, ruku, nogu i stopala je obavezna. Za glavu postoji zaštitna kaciga s vizirom i zaštitom sluha, koja štiti od buke i letećih grana i krhotina. Prilikom rada motornom pilom također je neophodno nosititi zaštitne hlače s ojačanim umetcima za noge, te zaštitne radne cipele.

| Ispravno pokretanje motorne pile
Prilikom pokretanja motorne pile, ona se postavljana čvrsto na tlo (mač mora biti slobodan). Prekidač pored stražnje ručke je nešto poput brave za paljenje na automobilu. Ako je postavljen na „I“ pila radi, a ako je na „O“ (STOP) pila je isključena.

| Kako pravilno držati motornu pilu
Rukama uhvatite ručke na takav način da palac uvijek obuhvaća ručku (zatvorena ručka). Motornu pilu uvijek držite objema rukama! Motornu pilu treba što više podupirati prilikom rezanja (na deblo ili granične kandže). Oslanjanje povećava sigurnost i olakšava držanje.

| Idealno držanje prilikom piljenja
Uvijek treba odabrati osnovni položaj prilikom rada motornom pilom tako da tijelo bude stabilno prilikom guranja i povlačenja. Za čvrst i siguran položaj stanite u raširen uzdužni stav. Motornu pilu nemojte koristiti na ljestvama ili drveću.

| Njega: redovito zatezanje i podmazivanje lanca i motora
Redovito zatezanje lanca veoma je važno. To se radi pomoću vijka za zatezanje lanca. Nepravilna napetost može dovesti do preranog trošenja vodilice ili do čestog iskakanja lanca. Osim toga veoma je važno i ulje za lanac. Jer ukoliko se pili bez ulja vodilica i lanac će se prerano istrošiti; kod benzinskih lančanih pila, nemojte zamijeniti spremnik za ulje sa spremnikom za gorivo. Neke AL-KO lančane pile imaju automatsko podmazivanje lanca te regulator za podešavanje ulja. Čišćenje motorne pile je obavezno.

Nužno je redovito čišćenje motorne pile za uklanjanje osušene tvrdokorne prljavštine poput smole. Skinite lanac pile i očistite svoju pilu nakon svakog rada. Osobito je važano da pazite da je lanac uvije optimalno naoštren. To možete učiniti sami jedino ako ste to naučili pod profesionalnim vodstvom. Nakon svakog rada benzinskom pilom, trebate očistiti zračni filter, priključak za ulje, vodilicu i rebra cilindra. Općenito vrijedi: ako se poštuje plan održavanja iz uputa za uporabu, ne morate brinuti o stanju svoje motorne pile.

| Naš savjet hobi šumarima: nabavite "vozačku dozvolu za motornu pilu"
Licenca za upravljanje motornom pilom dokaz je kvalifikacije za sve koji žele piliti drvo za ogrjev u šumama i naravno za sve one koji profesionalno rade s pilom. Sadržaj i zahtjevi tečajeva utvrđeni su zakonskim propisima zaštite od nezgode. Vrlo je lako pronaći takav tečaj u vašoj blizini, a nude ga između ostalih šumske uprave ili robne kuće.

Benzinska lančana pila: veća udobnost i snaga priliko rada s drvetom

Naše benzinske lančane pile praktični su snažni paketi za sve šumarske namjene i radove. Ergonomska ručka, lako dostupne komande i učinkovit sustav protiv vibracija čine je vrlo praktičnom za uporabu. Održavanje je također lagano: jednostavno možete izvaditi zračne filtre za čišćenje. To osigurava da omjer goriva i zraka bude uvijek optimalan i da benzinska lančana pila može dati svoju punu snagu. Neki modeli imaju malu težinu od 1,9 kg /kW.

Primjer opreme: • 2-taktni motor • Snaga 1,2 do 4,7 kW • Sustav lakog pokretanja • Duljina mača 35 do 70 cm • Kvalitetni rasplinjač s kompenzatorom • Automatsko podmazivanje lanca • Težina 4,0 do 6,7 kg Prema vašim željama odlučite se za univerzalnu pilu ili za model za zahtjevne zadatke.

Električne lančane pile: lagane s jakim motorima

Klasična varijanta je poprečni motor velikog okretnog momenta. Prilikom dizajniranja pridavali smo veliku važnost optimalnoj raspodjeli težine. Na taj način možete, na primjer, udobno i u najkraćem vremenu ispiliti drva za ogrjev. Uzdužni motor čini električnu pilu užom i povećava vam slobodu kretanja. Pomoću praktičnog EKI 2200/40 bez umora možete piliti grane i debla na velikim visinama.

Obje su inačice izuzetno ergonomske i inovativne u svom dizajnu, tako da se možete oprostiti od bolnih mišića i bolova u leđima. • Izdržljiva, bez održavanja i bez štetnih emisija • Ovisno o modelu, do 2.400 W snage • Duljina mača do 40 cm • Zatezanje lanca djelomično bez alata. Učinite nešto dobro za sebe i svoj vrt: AL-KO električne pile su bez emisija i tihe, a samim time i ekološki prihvatljive.

Snažni akumulatorski motori - također i u našoj akumulatorskoj pili

Na bujnom zemljištu morate redovito orezivati visoko drveće i grmlje radi održavanja ili redizajna. Ali čak i u manjim vrtovima i parcelama uvijek postoji nešto za napraviti što se tiče drva. Bilo za piljenje grana, manje radove rezanja u unutarnjim radovima ili kod pripreme drva za ogrjev - aku motorne pile pravi su izbor za ove i ostale radove s drvom.

Oznaka kvalitete: • Bez kabela zahvaljujući snažnoj litij-ionskoj bateriji • Zatezanje lanca bez alata • Automatsko podmazivanje lanca • Član obitelji EnergyFlex. Učinite nešto dobro za sebe i svoj vrt: AL-KO akumulatorske motorne pile nemaju ispušnih plinova, tihe su i nježne prema okolišu.


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.