Elegantna ergonomija za precizno šišanje žive ograde

S AL-KO škarama za živicu znatno si olakšavate rad na živicama. One nude elegantnu i funkcionalnu ergonomiju koja vam štedi snagu i živce pri radu s škarama za živicu. Integrirana libela pomaže vam da ravno i ravnomjerno ošišate živicu. Uz to, sigurnosni kabel na električnim škarama za živicu osigurava maksimalnu sigurnost na radu. Bez obzira radi li se o profesionalnom alatu na benzinski pogon "solo® by AL-KO" ili s elektromotorom: naše škare za živicu vaš su pouzdani vrtni alat. Oštri sigurnosni dijamantno brušeni noževi omogućuju izuzetno visoku jačinu rezanja, što u kombinaciji s integriranom libelom dovodi do izvrsnih rezultata. Budući da se šišanje žive ograde često izvodi iznad glave, ručke naših škara za živicu dizajnirali smo optimalno: one su promjenjivo prilagodljive i u kombinaciji sa sofisticiranom ergonomijom uređaja više olakšavaju rad nego da radite konvencionalnim škarama za živicu.

Više informacija>

Filter proizvoda


Pronađeno 23 proizvoda
Br. art.: 113536 Opet raspoloživo od 24.05.2024
89,00 EUR
Br. art.: 113539 Opet raspoloživo od 24.05.2024
119,00 EUR
Br. art.: 113609 Raspoloživo
99,00 EUR
Br. art.: 113823 Raspoloživo
229,00 EUR
Br. art.: 127590 Opet raspoloživo od 24.05.2024
379,00 EUR
Br. art.: 113817 Opet raspoloživo od 24.05.2024
139,00 EUR
Br. art.: 112680 Raspoloživo
99,00 EUR
Br. art.: 112679 Male količine
89,00 EUR
uklj. 25% PDV plus Troškovi dostave

Vaše prednosti

AL-KO škare za živicu prednosti | Dijamantno brušeni nož i granična kandža

Savršeno rezanje i zaštita

Trajno oštri, dijamantno bruševi noževi osiguravaju čist rez. Zaštita od udarca štiti nož pri rezanju uz tlo i zidove. Etui istodobno služi i kao zidni držač.

AL-KO škare za živicu prednosti  | Sigurnosni kabel

Najveća sigurnost

Jedinstveni AL-KO sigurnosni kabel učinkovito sprečava prekid električnog kabela - za veću sigurnost prilikom rezanja živice (nema kod HT 440).

AL-KO škare za živicu prednosti  | Integrirana libela

Sve u ravnini

Integrirana libela podržava ravno vodoravno rezanje živice. Na taj se način mogu izbjeći neravnine.

AL-KO škare za živicu prednosti  | Funkcije rezanja

Elegantne u obliku i funkciji

Bilo da se radi o rezanju oblika ili orezivanju - dijamantno brušeni oštri noževi EnergyFlex škara za živicu uvijek jamče čist rez. Ergonomski upravljački elementi i uravnotežena raspodjela težine također omogućuju rad bez umaranja u bilo kojem položaju, čak i na visokim živicama. Praktično: etui istodobno služi i kao zidni držač.

AL-KO škare za živicu prednosti  | Opušten rad

Opušten rad

Ergonomski oblikovani upravljački elementi i savršeno uravnotežen uređaj omogućuju rad bez umaranja. Akumulatorski modeli ili uređaji u kombinaciji s pojasom i adapterom pružaju vam opušteno iskustvo rada bez kabela.

AL-KO škare za živicu prednosti  | Najbolja kvaliteta

Najbolja kvaliteta

Visokokvalitetno plastično kućište posebno je stabilno i robusno što jamči dugačak životni vijek škara za živicu. Težina je raspoređena tako da škare uvijek optimalno leže u ruci.

AL-KO škare za živicu prednosti  | 2 u 1 škare za travu i grmlje

Napravite 1 od 2

Škare za travu olakšavaju rezanje rubova travnjaka, dok škare za grmlje bez napora mogu oblikovati manja grmlja i stabla.

AL-KO škare za živicu  | Proizvodne linije
Proizvodne linije

Nudimo vam četiri serije modela škara za živicu i grmlje: od malih višenamjenskih rezača za fino rezanje preko klasičnih škara za živicu do profesionalnih benzinskih alata za oblikovanje krajolika. Našim škarama za živicu zajedničko je jedno: snažni motori, oštri noževi, te maksimalna sigurnost i ergonomija.

Snažne profesionalne škare za živicu: solo® by AL-KO benzinske škare za živicu
S obim benzinskim škarama za živicu bez problema možete brzo i izuzetno fleksibilno rezati živicu zahvaljujući osobito dugoj duljini reza, noževima od specijalnog kaljenog čelika i velikom spremniku za benzin.

Prednosti:
I 3-struko podesiva ručka
I Optimalno uravnotežena težina
I Gumirana ručka
I Integrirana zaštita od zaustavljanja i udara
I Sustav protiv vibracija za rad bez umora

solo® by AL-KO električne škare za živicu za ambicioznog vrtlara
Ove lagane električne škare za živicu duljine rezanja od 55 cm omogućuju dugotrajan rad bez umora zahvaljujući dobro osmišljenoj ergonomskoj ručki, te jamče čist rez zahvaljujući laserski brušenim noževima i snažnom motoru.


Škare za živicu obitelji EnergyFlex: HT akumulatorske škare za živicu EnergyFlex
Jedna moćna baterija - puno vrtnog lata: uz akumulatorske škare za živicu obitelji EnergyFlex, istom baterijom možete upravljati i puhačem lišća, lančanom pilom, kosilicom, trimerom za travu i našim višenamjenskim multitool uređajem.
Naše dvogodišnje jamstvo proizvođača također uključuje i bateriju u tim uređajima. Datum kupnje: od 01.06.2017.

Akumulatorski trimer za živicu HT 2000
Baterija i punjač već su uključeni u ovaj trimer za živicu. Savršeno uravnotežen radni alat s dijamantno brušenim protuhodnim noževima.

Praktični klasik za vrtnu živicu: HT električne škare za živicu
Klasične električne škare za živicu dostupne su u tri varijante kao Basic, Safety i Flexible Cut. Svima je zajednička mala težina. Dijamantno brušeni protuhodni noževi i dobra izbalansiranost.

Višenamjenski rezač multicutter za fino rezanje: GS akumulatoske škare za travu i grmlje
Praktični i mali multicutteri elegantno su rješenje za grmlje, travnjake, živice i ukrasne rezove. Zahvaljujući opcionalnom prudužnom štapu mogu se šišati i duže dionice ugodno i bez napornog saginjanja.

AL-KO škare za živicu  | Remen za akumulatorske škare za živicu

Korisni savjeti

Sa AL-KO škarama za živicu znatno olakšavate održavanje živice. Naše škare za živicu nude elegantnu i funkcionalnu ergonomiju koja vam štedi energiju i živce tijekom rada. Integrirana libela pomaže vam da ravno i ravnomjerno ošišate vašu živicu. Uz to, kod nekih modela AL-KO osigurava maksimalnu sigurnost na radu pomoću sigurnosnog kabela. Sigurnosni kabel sprječava razdvajanje priključnog električnog kabela.


Ostali dobri argumenti za naše najprodavanije modele među škarama za živicu:
| Dijamantno brušeni noževi
| Integrirana libela
| Zaštita od zaustavljanja noža
| Aluminijsko kućište pogona

Napomena: prednosti ovise o pojedinačnom modelu

Udobnost i sigurnost u radu sa škarama za živicu
Ovisno o modelu za vas smo razvili različite jedinstvene sigurnosne funkcije: našim jedinstvenim AL-KO sigurnosnim kabelom sprječavamo slučajno razdvajanje priključnog kabela. Naš specijslni sigurnosni mehanizam također vas štiti od nesmotrenog pokretanja škara za živicu. Ručke nekih naših škara za živicu podesive su i u kombinaciji sa sofisticiranom ergonomijom uređaja olakšavaju rad više nego neke konvencionalne škare za živicu. Oprema ovisi o modelu.


AL-KO škare za živicu  | Korisni savjeti
Savjeti & Trikovi

Živica ima više uloga u vrtu. Ona služi kao ukras, biotop i zaštita od pogleda. Gradski krajolik teško je zamisliti bez živice, pogotovo jer tu teško da ima ograničenja. Ako se odlučite za živicu, možete birati između zimzelenih ili listopadnih (crnogorice ili tvrdog drveta), brzo ili sporo rastućih biljaka. Neke od njih su otrovne, imaju trnje ili su bodljikave, druge impresioniraju svojim cvatom i mirisima. Međutim svima im je zajedničko jedno: redovito šišanje neophodno je za zdavu, gustu i lijepu živicu. Imajte na umu četiri sljedeća savjeta.

| Pravo vrijeme za rezanje žive ograde
Pažljivo odaberite termin za šišanje žive ograde. Morate poštivati zakonske propise, kao i idealne uvjete za biljku. Koji dan točno ćete odabrati za radove o vrtu, ovisi o vremenskim uvjetima. Općenito, suhi dani s blagim temepraturama idealni su. Toplina isušuje svježe odrezane izdanke, a kad su mokri, vjerojatnije je da će se prilikom rezanja zdrobiti nego uredno odrezati, što koči zacjeljivanje jednako kao i mraz. Stoga su rani jutarnji ili kasni popodnevni sati u proljeće najbolji za rezanje živice.

| Pravi alat za rezanje živice
Akumulatorske škare za živicu AL-KO HT 4055 pravi su izbor za bežično i bešumno šišanje živice bez emisija. Lagane, praktične škare za živicu iz obitelji AL-KO EnergyFlex osiguravaju optimalan rez svojim dijamantno brušenim nožem, a zahvaljujući dobroj ergonomiji i gumiranoj ručki omogućuje udoban rad. Živu ogradu možete šišati tiho, sigurno i bez ispušnih plinova električnm škarama za živicu AL-KO HT 600 Flexible Cut.

Škare osiguravaju udobnost i sigurnost u svakom položaju zahvaljujući svojoj prilagodljivoj ergonomskoj ručki i jedinstvenom sigurnosnom kabelu koji učinkovito sprječava razdvajanje priključnog kabela. Trebate li visoke performanse? Benzinske škare solo® by AL-KO 163-70 idealne su za velika imanja bez kontinuiranog pristupa alektričnoj energiji. Odušavljavaju noževima od specijalnog kaljenog čelika, integriranom zaštitom od zaustavljanja i udara, kao i sustavomprotiv vibracija za rad bez umora. Usput: uz višenamjenski AL-Ko sprej zajamčeno je da će održavanje uređaja biti uspješno. Ima izvrsna maziva svosjstva, uništava tvrdokorne ostatke i hrđu i čisti uređaje.

| Prava odjeća za šišanje živice
neke vrste živice, poput tuje, otrovne su i može doći do alergijskih reakcija ako dođu u kontakt s kožom. Trnje, oštre grane ili reznice koje lete uokolo također predstavljaju zdravstveni rizik. Stoga prilikom rezanja koristite odgovarajućiu odjeću. Preporučujemo nošenje čvrstih cipela, odjeće s dugim rukavima te zaštitne naočale i rukavice.

| Pravi oblik za živicu
Oblikovana, gusta živica melem je za oči koja zahtijeva određenu vještinu i taktiku. Zategnuta žica pomoći će vam u održavanju visine, smjera i oblika. U početku malo odrežite i po potrebi doradite. Živice se uglavnom režu trapezoidno, tj. šire pri dnu nego pri vrhu. To donjim granama daje dovoljno svjetla, a živa ograda ostaje svugdje lijepa i žbunasta.

| Dodatni savjet:
Guste i visoke živice ne samo da štite vlasnike od napornih pogleda, već i od mogućih uljeza. Statistika pokazuje da je lopovi više ulaze u kuće s bujnijom živom ogradom. Stoga sadite živicu na dovoljnoj udaljenosti od kuće kako biste stvorili najveći mogući otvoreni prostor. Također poželjno je svježe podrezati živicu prije putovanja. To sugerira vašu prisutnost, a mogući uljezi više su izloženi pogledu prolaznika ili susjeda.

AL-KO škare za živicu - klasa za sebe 

naše škare za živicu impresioniraju svojim visokokvalitetnimmaterijalima. Dijamantno brušeni noževi (ovisno o modelu) osiguravaju savršen rez vaše živice. Sigurnosni kabel i libela zaokružuju cijeli paket. Zahvaljujući različitoj motorizaciji (benzin, baterija ili elektromotor) teško da postoje ograničenjau području primjene.

Priuštite si vrtlarstvo na najvišoj razini pomoću AL-KO škara za živicu. U našem širokom asortimanu pronaći ćete velik izbor različitih modela - odgovarajući uređaj za sve zahtjeve!


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.