Otpuhnite ili usisajte lišće i ostatke biljaka

Naši usisivači lišća nude dvije različite funkcije kada želite ukloniti lišće: sakupljanje lišća s funkcijom usitnjavanja i puhanje lišća. Motori naših usisivača lišća pravi su snažni paketi i u benzinskoj i baterijskoj izvedbi. U kratkom roku uklonite lišće i ostale dijelove biljaka sa svog prilaza, pločnika i travnjaka. Preostaje samo baciti ostatke na kompost ili u kantu za organski otpad. Velika vreća za sakupljanje ima patentni zatvarač, što vam olakšava pražnjenje. U jesen, a posebno kod velikih vrtova, AL-KO usisivači lišća cijenjeni su i ugodni pomagači u vrtu.

Više informacija>

Filter proizvoda
Vaše prednosti

AL-KO Usisivači i puhači lišća prednosti | Praktična zamjena za metlu

Praktična zamjena za metlu

Svestrani i fleksibilan praktični puhač lišća iz obitelji EnergyFlex osigurava red u dvorištu i vrtu. Protok zraka brzine do 250 km/h može se regulirati okretnim gumbom, a dva isporučiva nastavka nude mogućnost izbora između usmjerenog i širokog rada. Nastavke jednostavn možete skinuti radi lakšeg skladištenja.


AL-KO Usisivači i puhači lišća prednosti  | Akumulatorske obitelji

Snaga za sve potrebe

Srce obitelji Energy Flex snažna je litij-ionska baterija koja odgovara svim uređajima. Kosilice se isporučuju s baterijom i punjačem, a ručni alati bez. Pored trimera, škara za živicu i puhača lišća obitelj Energy Flex nudi dodatne vrtne uređaje koji rade s istom baterijom.

AL-KO Usisivači i puhači lišća prednosti  | 2 u 1 funkcija

Funkcija 2u1

Kada lišće u jesen padne sa stabala, puhači i usisivači lišća moraju biti pri ruci. I benzinski usisivač lišća solo® by AL-KO 442 i akumulatorski usisivačavč AL-KO LBV 4090 kombiniraju prednosti oba uređaja u jednom.

AL-KO Usisivači i puhači lišća | Pregled

Pregled

Kada lišće u jesen padne sa stabala, puhači i usisvači lišća moraju biti pri ruci.

| solo® by AL-KO 442
Kompaktni solo® by AL-KO 442 kombinira prednosti oba uređaja u jednom, tako da se lišće prvo sakupi, a zatim usisa - promjena različitih funkcija i dviju mlaznica za puhanje obavlja se u tren oka.

| solo® by AL-KO 750 P
Snažni puhač lišća 750 P sa 75 cm radne širine i snažnim Briggs & Stratton motorom od 2,0 kW usisava i usisava - čak i kada se radi o mokrom ili vlažnom lišću na zelenim površinama i stazama.

| Akumulatorski puhač lišća AL-KO LB 4060
Akumulatorski puhač lišća AL-KO LB 4060  dio je obitelji EnergyFlex, te je sa svojim akumulatorskom pogonom i malom težinom idealan za upotrebu kod kuće.


AL-KO Usisivači i puhači lišća| Pregled
Savjeti & Trikovi

Jesen nam je već stigla. Može se to primijetiti po šarenim listovima i šumama, i čuti po šuškanju lišća dok šećemo. Lišće postupno opada i prekriva zemlju, tako i u vrtu. Međutim, lišće možemo reciklirati.

| Oštećenje travnjaka
Unatoč tome što lišće šarenim bojama ukrašava jesenski vrt - ono ne bi tebalo ostati na travnjaku. Kada je travnjak svježe zasijan, osobito je važno ukloniti sloj lišća, jer listovi koji trule mogu oštetiti mladu osjetljivu travu. A čak i već urasli travnjak može požutjeti ispod sloja lišća.

| Jednostavno uklanjanje
Ako listove na početku samo pojedinačno nalazimo na travnjaku, možemo ga sakupiti kosilicom. No ako sloj lišća postane deblji, to postaje zamorno, jer se košara za travu brzo puni. Tada vam može pomoći usisavač ili puhač lišća.

| Usisavanje lišća s funkcijom usitnjavanja
Prednost puhača lišća je u tome što lišće pokupi i odmah ga usitni. Time se smanjuje volumen lišća. Osim toga tada se može odmah koristiti kao sloj za malčiranje (malčiranje travnjaka) za cvjetnjake. Ne pruža samo zaštitu od mraza za korijenje živice, grmlja i ruža, već također pruža važne hranjive sastojke. Također malim životinjama u vrtu kao npr. glistama, lišće pruža utočište i hranu. AL-KO usisivači za lišće imaju praktičnu vreću za sakupljanje u koju se sakuplja usisani materijal. Uz pomoć vreće za sakupljanje, usitnjeni listovi mogu se odmah izravno preraspodijeliti.


| Kompost
Ako u vrtu imate puno lišća, a sve gredice već su prekrivene slojem malča, jednostavno ga sakupljajte u kantu ili sličan spremnik. Držite lišće u njemu dobro vlažnim i listove često sabijajte kako bi zauzimalo manje mjesta. Nakon nekog vremena sadržaj će se razgraditi i može se koristiti kao malč. Ali također se može zakopati u zemlju i pomiješati s njom, jer tlu daje važne hranjive sastojke i na taj način pridonosi poboljšanju kvalitete tla.

Drugi način recikliranja lišća je integriranje u kompost: sakupite suho lišće u vreće i postupno ga miješajte s kompostom. Idalni su izmjenični slojevi kuhinjskog otpada, pokošene trave i lišća. Na taj način postižete optimalan omjer dušika i ugljika u masi koja truli. Ako želite sakupljati otpalo lišće za kompost u spremnike, također možete koristiti funkciju puhanja usisavača lišća i koristiti ju za sakupljanje lišća na jednom mjestu.

| Čuvajte se bolesti lišća
Dok sakupljate lišće obratite pozornost na znakove bolesti kao npr. crnu pjegavost. Uzročnici bolesti vrlo su snažni, tako da ponovno izbijaju na proljeće. Posebno u kompostu lišća ponekad traju i nekoliko godina. Oboljelo lišće treba zakopati duboko u zemlju ili ga postaviti u sredinu komposta, gdje će toplina ubiti spore. Druga je mogućnost bacanja bolesnog lišća u opći otpad.


Usisivači i puhači lišća u različitim izvedbama

Osobito kod vjetrovitog vremena može biti vrlo zamorno osigurati čistoću oko kuće i u vrtu. Stoga preporučujemo naš prijenosni benzinski usisivač lišća, osobito za velike parcele, koji će vam ne samo optimalno pomoći u radu u vrtu, već će vam pružiti i zabavu.

Uz tipične prijenosne usisivače i puhače lišća, postoje i oni mobilni poput modela solo® by AL-KO 750 P. Ovaj usisivač lišća stvara svojim Briggs & Stratton motorom 2,0 kW snage. Sa svojim kotačima sa kugličnim ležajevima možete ga udobno koristiti čak i na velikim, neprohodnim ili strmim površinama. Motor naših usisavača lišća snažan je pogonski paket i jamči izuzetno jaku usisnu snagu. U kratkom vremenu možete ukloniti lišće i ostale dijelove biljaka sa svog imanja. Integrirana turbina za usitnjavanje odmah usitnjava usisani vrtni otpad.


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.