Za perfektno njegovan travnjak

Uz AL-KO pronađite pravu kosilicu za svoj travnjak i iskoristite više od 50 godina iskustva u vrtnoj tehnologiji, njemačkom razvoju proizvoda i vlastitoj proizvodnji brojnih kosilica u Austriji. Posebnu važnost pridajemo jednostavnosti korištenja, sofisticiranoj tehnologiji, modernom dizajnu i inovativnim značajkama proizvoda. Značajke poput podešavanja visine rezanja, pogona kotača, pokretanja ključem, aerodinamičnih koševa za sakupljanje, kotača s kugličnim ležajevima i integrirane funkcije malčiranja to impresivno pokazuju.

Više informacija >

Filter proizvoda
Vaše prednosti

Kosilice | AL-KO jednostavno podešavanje rezne visine

Podešavanje visine rezanja

Visina rezanja može se jednostavno mijenjati jednim pokretom. Ovisno o modelu, podešavanje se vrši za svaki pojedinačni kotač ili centralno do 7 položaja.

Kosilice| AL-KO umetanje klina za malčiranje

Malčiranje po želji

Klin za malčiranje (kod nekih modela uključen u opseg isporuke) može se umetnuti bez alata. Posebno sitna kosina trave obrađuje se na travnjaku kao prirodno gnojivo. 

Kosilice| AL-KO Jednostavan napredak zahvaljujući velikim kotačima

Lako napredovanje

Gume AL-KO kosilica štite travnjak i osiguravaju optimalnu udobnost košnje. Pogon stražnjih XL tj. XXL kotača jamči odličnu trakciju na travnjaku. 

Kosilice| AL-KO MaxAirflow Tehnologija puna košara manje prekida

Puna košara, manje stanki

Zahvaljujući MaxAirflow  tehnologiji pokošena trava dolazi do stražnjeg dijela košare zbog čega se ona puni do samog vrha, pa ju treba rjeđe prazniti. 

Kosilice | AL-KO indikator napunjenosti košare za travu

Indikator razine napunjenosti

Aerodinamična plastična košara za travu s velikom zapremninom ne oduševljava samo veličinom - integriranim indikatorom razine napunjenosti na mnogim modelima prikazuje kada se košara mora isprazniti. 

Kosilice| AL-KO jednostavna montaža i skidanje koša za travu

Jednostavno umetanje i skidanje

Zbogom bolovima u leđima i prikliještenim prstima. Zahvaljujući EasyClick vješanju s vodilicom pražnjenje prihvatne košare postaje dječja igra.

Kosilice | AL-KO optimalno upravljanje

Optimalno upravljanje

Optimizirana sklopka na rukohvatu i udobno upravljačko područje s mekim hvatištem (ovisno o modelu) posebno olakšavaju košnju. Košnja travnjaka još je komotnija s pogonom kotača ili, ovisno o modelu, čak i s VarioSpeed-om koji regulira brzinu. 

Kosilice| AL-KO sigurnosni ključ

Radi vaše sigurnosti

Sigurnosni ključ štiti od nenamjernog pokretanja. Motor se pokreće tek kad se ključ umetne i okrene. Nakon što izvadite ključ, kosilicu možete bezbrižno pospremiti.

Kosilice | AL-KO prednja ručka za nošenje

Čvrsto u ruci

Integrirana prednja ručka za nošenje nije samo idealna kada kosilicu treba prenijeti preko stepenica ili prepreka. Također olakšava transport ili pospremanje uređaja. 

Koislice | AL-KO nema više mijenjanja ulja kod odabranih Briggs & Stratton motora

Nema više mijenjanja ulja!

Zahvaljujući inovativnom dizajnu i optimiziranom zračnom hlađenju, motori Briggs & Stratton Exi i Instart motori troše znatno manje ulja od usporedivih četverotaktnih motora. Smanjenim zagrijavanjem, maziva svojstva zadržavaju se mnogo dulje, zbog čega je dovoljno nadolijevanje umjesto promjene ulja.

Koislice| AL-KO optimalno upravljanje kosilicom

Sve pod kontrolom

Jednostavnim pritiskom na gumb može se očitati trenutna razina napunjenosti akumulatora Energy Flex ili 36 V. Zahvaljujući litijionskoj tehnologiji može se uvijek brzo ponovo napuniti, bez memorijskog efekta. 

Kosilice | AL-KO osmišljeno u Njemačkoj, proizvedeno u Austriji

Engineered in Germany, made in Austria

U potrazi za optimalnim, s ciljem stvaranja djelića budućnosti. Većina naših kosilica proizvedena je u Austriji. AL-KO znači vrtni alat "engineered in Germany". Više od 50 godina dizajniramo i razvijamo vrtne alate koji kombiniraju duh inovacije, najviši standard kvalitete i najmoderniju tehnolgiju. AL-KO je sinonim za kosilice "made in Austria" i to od 1966. godine. 

Kosilice | AL-KO najbolji rezultati košnje

Najbolji rezultati košnje

Neovisno o tome preferirate li stražnje izbacivanje i sakupljanje, malčiranje ili bočno izbacivanje: naša inovativna kućišta jamče vam najbolje rezultate održavanja travnjaka. Naša opsežna ponuda priboda za svaki zahtjev nudi odgovarajući odgovor. 

Otkrijte našu široku paletu kosilica

Kosilice | AL-KO benzinske kosilice

Benzinske (motorne) kosilice - godinama u upotrebi, godinama se dokazuju

Benzinske kosilice klasika su među motornim kosilicama. Možete kositi velike travnate površine, padine, teške terene i vrtove s puno drveća. AL-KO benzinske kosilice dizajnirane su za površine vrta do 2.500 m2. Zahvaljujući ugrađenom pogonu kotača kod nekih modela, košnja jedva zahtijeva bilo kakvu snagu mišića. 

| Benzinske kosilice su neovisne. Pogotovo u većim vrtovima s voćkama, električne kosilice brzo dosežu svoje granice jer su ograničene kablom. 

| Visoka trava (gotovo) ne predstavlja problem: kosilice dolaze do svojih granica pri visokoj travi. Zahvaljujući snažnim motorima i aerodinamičnim oblicima kućišta, ova je granica s benzinskim AL-KO kosilicama znatno pomaknuta prema gore.

| Brza košnja velikih travnatih površina: kada jednom započne, vrtlar može obraditi velike površine u vrlo kratkom vremenu. Budući da je kosilica bežična, zajamčen je visok stupanj slobode kretanja. 

| Velike prihvatne košare: Velike prihvatne košare se lako pune i često su opskrbljene s indikatorom razine napunjenosti te omogućuju duge intervale košenja. 

Kosilice | AL-KO električne kosilice

Električne kosilice - lagane i udobne, idealne za male do srednje velike travnjake

Koristimo prednosti elektromotora i kombiniramo ih s provjerenim mehaničkim komponentama. Sve za savršen rez vašeg travnjaka. Zahvaljujući tihom radu, električne kosilice posebno su prikladne za vrtove u kućama u nizu. Budući da je potreban električni kabel, preporučujemo električne kosilice za male i srednje vrtove do 900 m2 sa samo manjom količinom stabala i ostalim preprekama. Njihova lagana težina, udoban rad, motor bez emisija i dodatnog potrebnog održavanja te prekrasan rez travnjaka nadahnut će i vas. 

| Jednostavno rukovanje
| Tihi rad bez emisija zahvaljujući električnom motoru
| Lagana težina: za jednostavno rukovanje 
| Košnja blizu rubova: Zahvaljujući posebnoj geometriji kućišta gdje kotači ne strše, možete kositi bez problema uz zidove. 
| Malčiranje po želji: Klin za malčiranje (uključen kod određenih modela) možete umetnuti bez alata. Posebno fino pokošenu travu iskoristite kao prirodno gnojivo za travnjak. 
|
Jednostavna za transport: Zahvaljujući integriranoj ručki i udubljenom držaču na prednjoj strani kućišta (na određenim modelima) kosilicu je lako transportirati. S preklopnom upravljačkom ručkom kosilica se može lako i efikasno pospremiti. Prihvatna košara se može ukloniti. 

Kosilice | AL-KO akumulatorske kosilice

Akumulatorske kosilice: bez ispušnih plinova, bez kabela - ali s punom snagom košnje u malim do srednje velikim vrtovima

Naše akumulatorske kosilice idealne su za vrtove do 700 m2. Odaberite akumulatorsku kosilicu ako želite lageni, praktični uređaj koji možete fleksibilno i jednostavno koristiti s velikim radnim radijusom. Srce AL-KO akumulatorske kosilice je visokokvalitetan Li-Ion akumulator. Litij-ionska tehnologija osigurava da se akumulator ne isprazni i sprječava takozvani memorijski efekt, koji bi smanjio efektivni kapacitet akumulatora.  U slučaju akumulatora serije Energy Flex i 36 V, svjetleće diode obavještavaju pouzdano o trenutnoj razini napunjenosti. Tako uvijek možete računati na moćan uređaj. 

Akumulatorske kosilice su lagane i mogu se lako transportirati i pospremiti. U tu svrhu neki modeli imaju sklopive šipke i mogu se sklopiti u kratkom vremenu. 

Kosilice | AL-KO savjeti za njegu kosilice

Savjeti

Prije početka rada
Vrlo važno: Prije nego što pokrenete benzinsku kosilicu potrebno je provjeriti ima li benzina u spremniku. Ako imate četverotaktnu benzinsku kosilicu, morate provjeriti razinu ulja (pomoću šipke za mjerenje ulja). Razina ulja se očitava na šipci za mjerenje ulja. 

Pravi početak
Za početak je najbolje postaviti kosilicu na ravnu površinu, naravno bez kamenja - još ne na travnjak koji želite pokositi. Trava može otežati početak. 

Košenje
Pravilo glasi: idealna visina travnjaka je 4-6 cm. Bez obzira na to jesu li bežične, električne ili benzinske kosilice - idealno biste trebali skratiti travnjak za 1/3. Budite oprezni u suhim mjesecima jer će se rubovi trave osušiti. 

Što učiniti ako se motor "uguši"?
Govorimo o "gušenju motora" kada previše goriva uđe u komoru za paljenje i smoči se. Rješenje je jednostavno: odvrnite svjećicu, pažljivo je osušite ili, ako je potrebno, zamijenite ju drugom. 

Kako prezimiti

Da biste idealno pripremili motor benzinskih kosilica za zimski odmor, prvo provjerite sadržaj spremnika. Spremnik za gorivo treba isprazniti jer će se gorivo koje se dugo ne koristi raspliniti i izgubiti svoju zapaljivost. Da biste uklonili posljednju kap benzina, najbolje je pustiti rasplinjač u praznom hodu dok se motor samostalno ne ugasi. Izvršite zamjenu motornog ulja prema uputama za motor. Kod benzinskih kosilica biste takošer trebali provjeriti svjećice. Ako su jako prljave ili razmak elektrode ne odgovara, uređaj treba odnijeti specijaliziranom trgovcu. 

Otkrijte više o AL-KO kosilicama

AL-KO kosilice: Inovativna tehnologija za savršeni rez  
Odlučite u skladu s vašim zahtjevima i odaberite kosilicu iz naše velike ponude - bilo da se radi o povoljnom početnom modelu, udobnom Premium uređaju ili učinkovitom višenamjenskom uređaju. Svi će vas uvjeriti sofisticiranom, inovativnom tehnologijom, promišljenom, udobnom opremom i motorom koji može udovoljiti svim zahtjevima. To čini košnju travnjaka užitkom na bilo kojem terenu i u bilo kojem vrtu. 
 
Kućište je uglavnom izrađeno od robusnog praškasko obrađenog čelika ili izdržljivog aluminija i obrađena su na način, da se AL-KO kosilicama lako upravlja. Kod nekih je modela čak moguće kositi blizu rubova. Ušteda vremena, praktičnost i nadasve idealna za travnjak je mogućnost istodobnog malčiranja s mnogim AL-KO uređajima. Isporučeni klin za malčiranje usitnjava isječke u kućištu koji potom padaju natrag u travu. Zbrinjavanje pokošene trave nije potrebno. 


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.