Za ekološku opskrbu procesnom vodom u kući i vrtu

AL-KO kućni automati posebno su prikladni za upotrebu vode iz cisterne ili bunarske vode kao tehnološke vode za kućanske uređaje, a automatsko i učinkovito zalijevanje vrtova i povećanje pritiska u domaćoj vodovodnoj mreži. Kupnja kućnog automata razumna je investicija jer smanjuje potrošnju pitke vode. Uz to, AL-KO proizvodi štede energiju i, ovisno o modelu, imaju eco mode, koji također smanjuje potrošnju do 15%.

AL-KO kućni automati odlikuju se malim zahtjevima za prostorom i praktičnošću, prije svega stalnim izlaznim tlakom tijekom rada - to je osobita prednost kod prskalica za travnjak. Oni osiguravaju automatsko, elektronički kontrolirano opskrbljivanje vodom čim se potrošač uključi. Pomoću kućnih automata, perilicama za rublje i tuševima može se upravljati na štedljiv način u privatnom sektoru. Zaštita od rada na suho štiti crpku od mogućih oštećenja ako nema vode. XXL filtar kji se lako čisti također pruža optimalnu zaštitu od onečišćenja. Zahvaljujući nepovratnom ventilu integriranom u filtar AL-KO kućni automati veoma brzo automatski usisavaju vodu i stoga se lako pokreću.


Više informacija >

Filter proizvoda

Pronađeno 10 proizvoda
Br. art.: 112849 Opet raspoloživo od 16.07.2024
289,00 EUR
Br. art.: 113799 Opet raspoloživo od 16.07.2024
209,00 EUR
Br. art.: 112852 Opet raspoloživo od 16.07.2024
439,00 EUR
Br. art.: 113139 Opet raspoloživo od 16.07.2024
289,00 EUR
Br. art.: 113140 Opet raspoloživo od 16.07.2024
319,00 EUR
Br. art.: 112846 Raspoloživo
179,00 EUR
Br. art.: 112850 Male količine
319,00 EUR
Br. art.: 112851 Male količine
399,00 EUR
Br. art.: 113596 Raspoloživo
109,00 EUR
Br. art.: 113141 Male količine
409,00 EUR
uklj. 25% PDV plus Troškovi dostave

Vaše prednosti

Kućni automati | AL-KO kućni automati prednosti

Sve u jednom

AL-KO Premium kućne hidropak pumpe kombiniraju prednosti hidropak pumpi i kućnih automata: potpuno automatski rad, elektronički nadzor i niska potrošnja energije.

Kućni automati | AL-KO Štedljivi i potpuno automatizirani

Štedljive i potpuno automatske

Niska potrošnja energije jer hidropak pumpe napajaju manje količine vode iz vodnih zaliha tlačnog kotla. To je podržano optimalnim ekološkim načinom rada u kojem pumpe rade još štedljivije i učinkovitije.

Kućni automati | AL-KO nadzor tlaka u kotlu

Nadzor tlačnog kotla

Inteligentno elektroničko upravljanje ne nadzire samo rad hidropak pumpe zaštitom od rada na suhom, nego i redovito provjerava ima li dovoljno zaliha zraka u tlačnom kotlu, a time jamči sigurnost rada i dugovječnost.

Kućni automati | AL-KO Pametno upravljanje

Pametno upravljanje

Inteligentno elektroničko upravljanje pomoću sustava Flow-Control danonoćno nadzire rad kućnih hidropak pumpi i brine se za optimalnu zaštitu pumpe od rada na suho. Izostane li voda, pumpa se odmah isključuje - time je onemogućeno pregrijavanje pumpe.

Kućni automati | AL-KO sustav za mjerenje protoka

Dobra preglednost

Sustav za mjerenje protoka na digitalnom zaslonu prikazuje sve radne uvjete, poput brzine protoka ili tlaka. To znači da se trenutno radni status uvijek može očitati i, ako je potrebno, lako promijeniti.

Kućni automati | AL-KO Kućni automati s integriranim XXL filterom

Lako do čistoće

Integrirani XXL filter (na modelima Comfort i Premium) optimalno štiti pumpu i nepovratni ventil od onečišćenja i jamči pouzdan rad. Filter se može lako ukloniti za čišćenje i promjenu bez uklanjanja usisne jedinice.

Kućni automati | AL-KO Tihi kućni automat

Tihe

Instalirana u kući ili podrumu, kućna hidropak pumpa HW 6000 FMS Premium ne samo da pumpa puno vode, već se automatski uključuje kod potrošnje vode - također je izuzetno tiha s maksimalnom emisijom buke od 73 dB(A).

Kućni automati | AL-KO HW 6000 FMS Premium

Učinkovite i štedljive

S učinkovitočšću preko 30 %, model HW 6000 FMS izuzetno je učinkovit koji štedi energiju. Uz to, prebacivanjem u ekološki način rada potrošnja energije može se smanjiti za 15 %.

Kućni automati | AL-KO 5-stupanjska tehnika pumpanja

Snažne

5-stupanjska tehnika pumpanja modela HW 6000 FMS omogućuje maksimalnu brzinu protoka od 6.000 l/h. Rad prati inteligentna elektronička kontrola koja, zajedno s integriranom zaštitom od rada na suho, jamči dug vijek trajanja pumpe.

Kućni automati | AL-KO kućni automat u radu

Kućne hidropak pumpe - što je to?

Kućni hidropak učinkovito je rješenje za korištenje tehnološke vode, a time doprinosi i zaštiti okoliša. Pumpe dovode vodu do visine od 60 m u kuću iz cisterne, bunara ili spremnika za kišnicu. XXL filteri i nepovratni ventil učinkovito štite hidropak pumpu od stvaranja naslaga. Iskoristite ove mogućnosti.


Premium kućne hidropak pumpe
| S elektroničkim zaslonom
| Integrirani XXL predfilteri
| Sustav mjerenja protoka
|
Veoma tih rad

Comfort
kućne hidropak pumpe
| Integrirani XXL predfilteri
| Sustav mjerenja protoka
|
Pouzdan, tih rad

Classic kućne hidropak pumpe
| Robusni, snažni početni modeli
| Osobito jednostavna instalacija
| Bez održavanja zbog dugovječnog robusnog motora
| Uključujući manometar, tlačnu sklopku i priključni kabel

Prednosti kućnih hidropak pumpi
Kućni automati | AL-KO Kompaktan i učinkovit kućni automat

Kompaktne i snažne

Kućne hidropak pumpe su elektronički upravljane i komapktnijeg su dizajna od kućnih automata. Pod konstantnim tlakom bez fluktuacija pumpaju vodu i stoga su posebno prikladne za rad prskalica.

Kućni automati | AL-KO Kućni automati sa zaštitom od rada na suho

Sveobuhvatna zaštita

Integrirana zaštita od rada na suho efikasno štiti pumpu od mogućih oštećenja u slučaju nedostatka vode. XXL filteri koji se lako čiste dodatno pružaju optimalnu zaštitu od onečišćenja.

Kućni automati | AL-KO Kućni automat s pametnim upravljanjem

Smarte Steuerung

Die intelligente elektronische Steuerung mit Automatic Control überwacht den Betrieb des Hauswasserautomaten rund um die Uhr und sorgt so für einen optimalen Schutz gegen Trockenlauf. Bleibt das Wasser einmal aus, wird die Pumpe umgehend abgeschaltet.

Kućni automati | AL-KO Kućni automat HWA 6000/5 Premium

Visoka učinkovitost, tih rad

Zahvaljujući 5-stupanjskoj visokotlačnoj transportnoj tehnologiji s učinkovitošću od preko 30 posto, sustav kućanske vode HWA 6000/5 Premium nije samo izuzetno učinkovit, već je i ugodno tih s najviše 71 dB (A) emisije zvuka.

Kućni automati | AL-KO Kućni automat u radu

Kućni automat - što je to?

Inteligentna elektronička kontrola s automatskim upravljanjem danonoćno nadzire rad sustava kućnog automata i tako osigurava optimalnu zaštitu od rada na suho. Jer ako nema vode, pumpa se odmah isključuje - tako da ne dolazi do pregrijavanja pumpe.


Premium kućni automati

Stalni pritisak uz posebno tihi rad

Comfort kućni automati
Potpuno automatski rad, jednostavna instalacija

Kućni hidropak i kućni automat | AL-KO Štedite vodu u kućanstvu i vrtu

Jednostavna ušteda vode

Prosječna potrošnja vode jednog čovjeka iznosi oko 120 l po osobi dnevno. Dodatna uporaba kišnice u vrtu i kućanstvu mogla bi zamijeniti ca. 35 do 40 litara pitke vode po osobi dnevno.


Veliki dio vode koristi se kao tehnoliška voda (izvor: Statista):
| Kupanje, tuširanje & njega tijela: 36 %
| Ispiranje toaleta: 36 %
| Pranje rublja: 12 %
| Mali obrti: 9 %
| Vrt, čišćenje, održavanje automobila: 6 %
| Pranje posuđa: 6 %
| Jelo i piće: 4 %

Potrošnja se lako može smanjiti za oko 33 % (toalet i vrt) korištenjem kišnice.

Korištenje kišnice u kući
Sakupljanje kišnice u vrtu vrlo je jednostavno obaviti pomoću kišnice i pumpe za vodu. Međutim, kada koristite kišnicu u kući, treba uzeti u obzir nekoliko točaka:


| Kišnicu koristite samo s prikladnih krovnih površina - krovne obloge od bakra i cinka smatraju se neprikladnima zbog topivih i netopivih metalnih spojeva.

| Postavite spremnik za vodu na prikladno mjesto s temperaturom skladištenja vode ispod 18 °C. Kapacitet vode uobičajenih spremnika za kišnicu iznosi između 2.000 i 10.000 litara, uglavnom kao podzemne cisterne od betona ili plastike.

| Fino filtrirajte vodu prije nego je pohranite kako biste bili sigurni da je osigurana trajna kvaliteta vode. Tipične varijante filtera su cijevni filteri za kišnicu, sabirni filteri ili filteri ugrađeni u spremnik.

| Strogo razdvajajte sustav vode za piće i sutav kišnice - to je jedan od osnovnih zahtjeva. Kako se vodovi ne bi miješali, postoji obaveza označavanja vodova tehnološke vode. Uz to, slavine za kišnicu moraju biti označene oznakom "voda nije pitka".

| Bez kućne hidropak pumpe nema tlaka u cjevovodu: upotrijebite AL-KO kućnu hidropak pumpu ili kućni automat kako biste vodu učinili dostupnom prema potrebi.Zakonski: korištenje kišnice u vrtu ne podliježe nikakvim posebnim procesima - u kući se međutim, prema Pravilniku o pitkoj vodi, korištenje mora prijaviti, te ga mora nadzirati nadležno tijelo (većinom Ministarstvo zdravstva). Uz to se mora poštivati i zakon lokalne zajednice o opskrbi vodom. U ekstremnim slučajevima zakon može propisivati "obaveznu upotrebu" vode iz javnog vodovoda.

Dugovječne hidropak kućne pumpe
Kako bi naše hidropak kućne pumpe uvijek ispunjavale svoje zadatke, pojeduju niz sigurnosnih značajki. Ovisno o modelu, tlačni kotao izrađen je od nehrđajućeg čelika, koji štiti od korozije i hrđe. Integrirana zaštita od rada na suho pumpu isključuje čim nema dotoka vode. Veliki predfilteri koji se lako čiste sakupljaju veću i manju nešistoću iz vode i tako jamče dug vijek trajanja. Osobito snažne: naše pumpe imaju jedan do pet stupnjeva pogona i tako postižu dostavnu visinu do 60 m i protok do 6.000 l/h.
 
Kućni automati: konstantan pritisak zahvaljujući inteligentnom upravljanju
Za kvalitetu naših uređaja zaslužne su dvije stvari: s jedne strane, inteligentni, elektronički sustav automatskog upravljanja - trajno nadzire sustav kućnih automata i tako osigurava optimalnu zaštitu od rada na suho. S druge strane, motori imaju dovoljno snage. Imaju snagu do 1400 W, a pogoni pumpe od 1 do 5 stupnjeva isporučuju do 6.000 l/h. Maksimalna dostavna visina naših kućnih automata iznosi 60 m.


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.