Kupujte vrtne strojeve putem interneta bez rizika

Povrat, opoziv i reklamacije


Narudžbom u AL-KO online shopu ne riskirate: ako niste zadovoljni svojim vrtnim uređajem ili ste zabunom naručili pogrešno, to nije problem.

Povrat

Molimo koristite naš mrežni portal kako biste registrirali vaš povrat:

Prijavi povrat >

Važne informacije vezane uz povrat litij-ionskih baterija i uređaja

Svaki prijevoz litij-ionskih baterija reguliran je nacionalnim i međunarodnim zakonima o opasnim robama. Ova se pravila primjenjuju na svaku pošiljku u komercijalnom i provatnom sektoru, uključujući povrat proizvođaču ili distributeru. Osimpojedinačnih litij-ionskih baterija, ovo se odnosi i na cijele uređaje s ugrađenim ili priloženim baterijama.
 
Povrat može uslijediti iz najrazličitijih razloga:
| Opoziv
| Reklamacija
| Retura
| Popravak
| Zbrinjavanje

Kako bismo odabrali najprikladniji način za obradu Vašeg zahtjeva, pripremili smo sljedeće informacije i dokumente zbog složenosti zakona o opasnim robama.

VAŽNO: uvodno želimo istaknuti da ste Vi kao pošiljatelj/ pakiratelj odgovorni za ipravno deklariranje baterije, prateću dokumentaciju i označavanje paketa u skladu sa zakonom o opasnoj robi!
 
Ako u slučaju kontrole dođe do nepravilnosti (npr. nedostaje oznaka), Vi kao pošiljatelj/ pakiratelj možete za to odmah biti tuženi (npr. novčana kazna). Također možete biti odgovorni ako unatoč zabrani slanja defektnih ili oštećenih baterija iste pošaljete i time uzrokujete nesreću/požar.

Za zakonski usklađenu isporuku litij-ionskih baterija ili uređaja, korak po korak proučite sljedeće točke.

Informacijski dokument „Slanje litij-ionskih baterija i uređaja“

Sljedeći dokument Vam donosi sve važne informacije i detalje, koji će se između ostalog koristiti za daljnju obradu točaka:
Slanje litij-ionskih baterija za alektrični alat i električne vrtne uređaje (PDF)

Molimo pročitajte prvu stranicu, a zatim nastavite sa sljedećom točkom "Procjena baterije". Neka Vam izraz "komercijalno" ne smeta. Zakon o opasnoj robi također se odnosi na krajnje kupce kada otpremaju robu u privatnom sektoru.

Opća napomena: odlomci koji se bave zračnim prijevozom (IATA) nisu relevantni (stranice 5-7).

Procjena baterije
Ovo je početna točka za odabir načina postupanja vezano za povrat Vaše litij-ionske baterije ili Vašeg uređaja. Uz stanje baterije (oštećena/ neoštećena), za prcjenu je odlučujući i sadržaj energije u vatnim satima (skraćeno "Wh"), kao što je već spomenuto na stranici 1 gore povezanog dokumenta. Ta se vrijednost može naći na natpisnoj naljepnici baterije i/ ili uređaja.

Nakon kratkog utvrđivanja ova dva kriterija, upotrijebite dijagram toka na stranici 2 kako biste procijenili svoju bateriju i odabrali ispravan način otpreme. Imajte na umu informacije na stranicama za pojedine faze odlučivanja, pri čemu se prva faza odlučivanja može potvrditi s "da". Sve naše baterije su odobrene od strane UN-a!

Nakon što odaberete, pažljivo pročitajte navedenu stranicu u dokumentu (zračni prijevoz nije relevantan) i nastavite s dolje navedenom točkom "pakiranje".

Važno: "Kritične" (defektne odn. oštećene) litij-ionske baterije izuzete su od slanja i ne smiju se slati paketnom službom!

O kritičnoj bateriji govorimo u sljedećim slučajevima (vidi dokument, str. 8 desno):
| Jako oštećenje kućišta baterije
| Termička deformacija (istaljen priključni kabel ili deformirano kućište)
| Povećan razvoj topline u isključenom stanju (ne prilikom upotrebe ili punjenja)
| Istjecanje tekućine
| Curenje plina

U slučaju jednog od gore navedenih "kritičnih" slučajeva, obratite se najbližoj tvrtki za zbrinjavanje komunalnog otpada. Povrat nama nije dozvoljen! Međutim, moguće je isporučiti "nekritične" baterije (vidi stranicu 8 lijevo).

Pakiranje
Ako je moguće, upotrijebite originalnu kutiju za pakiranje (ako je neoštećena) i pripadajuća pomagala za pakiranje. Kutija bi u pravilu trebala imati odgovarajuću identifikaciju, ukoliko se ne radi o povratu kritične ili baterije za zbrinjavanje.


Ako to nije slučaj nakon detaljne provjere, priložite prema odabiru točnu identifikaciju. Ona se obrađuje u sljedećem odlomku.

Ako nemate originalnu kutiju ili je oštećena, a baterija ima energetski sadržaj > 100 Wh ili se radi o nekritičnoj bateriji, kontaktirajte nas (al-ko@al-ko.vom) i navedite broj artikla/ oznaku baterije/ uređaja (vidi naljepnicu na uređaju).

Zatim ćemo Vam dostaviti posebnu kutiju za otpremu koja je obavezna prema zakonu o opasnoj robi. Ako vratite uređaj koji uključuje bateriju, primit ćete od nas 2 kutije, od kojih se manja koristi za zasebno pakiranje baterije i sprema se zajedno s uređajem u veću kutiju. Također je potrebno da je kutija u kojoj se nalazi baterija zatvorena ljepljivom traktom ojačanom vlaknima (dostupna u robnim kućama).

Za baterije i uređaje s udjelom energije ≤100 Wh može se koristiti bilo koja komercijalno dostupna kutija za otpremu, jer se za njih može zatražiti "izuzeće" od propisa o opasnim robama (osim za kritične baterije).

Uz kutiju za opremu, vrlo važnu ulogu ima i osiguranje baterija unutar pošiljke! Stoga imajte na umu podatke o pakiranju na odgovarajućoj stranici u informacijskom dokumentu. AKo Vam za to trebaju pomoćna sredstva za pakiranje, posebno u slučaju nekritičnih baterija, naznačito to prilikom zahtjeva za kutijom. tada ćemo Vam poslati odgovarajući materijal za punjenje.

Napomena: „Zaštita od kratkog spoja" može se između ostalog postići pokrivanjem kontakata baterije ljepljivom trakom ili pakiranjem u zasebne plastične vrećice.

Označavanje
Nakon dovršetka pakiranja, kutija za otpremu sada može biti označena, pod uvjetom da se originalna kutija ne koristi. Odaberite odgovarajuću naljepnicu na temeplju podataka u opisnom listu, ispišite je i pričvrstite na bočnu stranu (ne iznad ili ispod!) kutije za otpremu.

Ovdje možete pronaći različite naljepnice za otpremu opasne robe za zakonski propisno označavanje Vaše pošiljke:

Oznaka za litij-ionske baterije ≤100 Wh (ispis u boji ako je moguće)
Oznaka za litij-ionske baterije s uređajima ≤100 Wh (ispis u boji ako je moguće)
UN 3480 - litij-ionske baterije (za novu robu / povrat)
UN 3480 - Neispravne litij-ionske baterije (nekritične baterije)
UN 3480 - litijumske baterije za odlaganje (za odlaganje prema baterijskim ili električnim zakonima)
UN 3481 - litij-ionske baterije, opremljene opremom (za novu robu / povratak)
UN 3481 - Litij-ionske baterije u opremi (za novu robu / povrat)

Napomena: Za označavanje zapakiranih litij-ionskih baterija u ili s opremom, koje su namijenjene zbrinjavanju, molimo upotrijebite oznaku"UN 3480 - litij-ionske baterije".

Prateća dokumentacija
Posljednja točka je izrada prateće dokumentacije kao privitka paketa i za predaju paketnoj službi. Ovdje ćete pronaći unaprijed formulirane dokumente u koje trebate unijeti samo adresu, aktualni datum i neto težinu baterije kju treba poslati (bez uređaja):

UN 3480 - litij-ionske baterije (za novu robu / povrat / nekritične baterije / povratak na odlaganje)
UN 3481 - litij-ionske baterije, opremljene opremom (za novu robu / povratak)
UN 3481 - Litij-ionske baterije u opremi (za novu robu / povrat)


Nakon obrade svih točaka i pridržavanja propisa, paket je sada spreman za preuzimanje. Upotrijebite gornju poveznicu na naš internetski portal da biste dobili naljepnicu za otpremu.


Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj ove stranice. Sve informacije i napomene pripremljene su s najvećom mogućom pažnjom i podliježu djelomično redovnim promjenama zakona o opasnim robama. Također ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj dokumenata. Sva prava pripadaju izdavaču EPTA.

Pravo opoziva

Ako Vam se naš proizvod ne sviđa, primljenu robu možete vratiti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Nakon odobrenja otkaza, od nas ćete dobiti povratnu etiketu. Imajte na umu da opoziv koji nije dogovoren s nama može dovesti do duljeg vremena obrade.

Čim primimo robu, izvršit ćemo vam povrat novca. Napominjemo da se vrsta otplate automatski temelji na načinu plaćanja koji ste naveli prilikom kupnje.

Također imajte na umu da isporučenu robu smijete koristiti samo u svrhu testiranja, usporedivu s procjenom u trgovini. U slučaju daljnje uporabe, zadržavamo pravo zahtijevati razumnu naknadu.

Pravo opoziva >

Povrat novca

Čim registriramo primitak Vašeg povrata, automatski ćete od nas primiti povrat novca unutar nekoliko radnih dana. Povrat novca vršimo onim putem kojim ste izvršili uplatu.

Ovako je sastavljen povrat:
Netoiznos u HRK
+ PDV u HRK
+ izraženi troškovi poštarine/ otpreme u HRK (ako su ispunjeni uvjeti)
= odobrenje koje će biti izdano u HRK


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.