Usitnite vrtni otpad brzo i jednostavno

Vaš vrt također želi ostati u formi. Stoga trebate redovito orezivati ​​živicu, grmlje i drveće škarama za živicu i motornim pilama. Ali gdje s odrezanim materijalom? Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji rezanja i valjka, naši usitnjivači idealni su za sjeckanje grana, grančica i zelenila. AL-KO usitnjivači imaju veliki lijevak za dovod grana, inovativni mehanizam za rezanje ili valjak i stabilno postolje. Pridajemo veliku važnost vašoj sigurnosti: na primjer, čim uklonite prihvatnu kutiju s modela AL-KO Easy Crush, uređaj se automatski isključuje. S robusnim AL-KO usitnjivačem posao je gotov brzo i imate dovoljno vremena za uživanje u vrtu.

Više informacija>

Filter proizvoda

Pronađeno 6 proizvoda
Br. art.: 113873 Male količine
319,00 EUR
Br. art.: 113872 Male količine
289,00 EUR
Br. art.: 119954 Raspoloživo
899,00 EUR
Br. art.: 113871 Opet raspoloživo od 19.06.2024
149,00 EUR
uklj. 25% PDV plus Troškovi dostave

Vaše prednosti

Usitnjivači| AL-KO usitnjivači s osobito velikim dovodnim lijevkom

Potpuno pod valjkom

Zahvaljujući ulazu s valjkom u posebno velikom lijevku materijal koji treba usitniti vrlo se lako i udobno puni. Integrirana ručka osigurava lagani transport.

Usitnjivači | AL-KO usitnjivači s velikom prihvatnom kutijom

Dobar prihvat

Velika integrirana prihvatna košara izuzetno je stabilna i idealna za transport usitnjenog materijala. Sigurnosno zaključavanje prihvatne kutije također jamči najvišu razinu sigurnosti.

Usitnjivači | AL-KO siguran oslonac usitnjivača

Sigurno postolje

Široko postolje i veliki protuklizni XL kotači osiguravaju sigurno postolje i dobro upravljanje prilikom sjeckanja.

Usitnjivači | AL-KO usitnjivači s preciznim reznim mehanizmom

Precizni alat za rezanje

Snažni mehanizam s noževima za rezanje s dodatnim nožem za predusitnjavanje jamči brz rez, poboljšano uvlačenje i učinkovit način rada (ovisno o modelu).

Usitnjivači | AL-KO usitnjivači sa zasebnim dovodom grana

Odvojeni dovod grana

Osim glavnog lijeveka za dodavanje mekog materijala, inovativna tehnika rezanja posjeduje dodatni, odvojeni dovod za grane do maks. 45 mm (ovisno o modelu).

Usitnjivači | AL-KO savjeti za usitnjavanje grmlja i drveća

Korisni savjeti & Trikovi

Za mnoge vrtlare usitnjivač je standardni alat: osigurava da grane i reznice živice/ zelene reznice lako postanu koristan kompost koji možete ponovno koristiti u vrtu. Dodatno zbrinjavanje nije potrebno.

Nož ili valjak?

Ovisno o zahtjevima tebate sjeckalicu ili drobilicu. Dok je usitnjivač s noževima idealan za drveni i lisnati vrtni otpad, a njegov je usitnjeni materijal idealan primjerice za pokrivanje gredica, drobilica s valjkom je više za ono "grubo". Njezin usitnjeni materijal se takorekuć drobi između valjka i nasuprotne ploče, što dovodi do ubrzanog truljenja u kompostu.

Sigurno postolje
Prilikom usitanjavanja djeluju jake sile ovisno o usitnjenom materijalu. To znači da je prije rada potrebno osigurati sigurnu stabilnost vašeg usitnjivača.

Što se može usitniti, a što ne?
Usitnjivač je idealan za usitnjavanje grana, reznica živice, tvrdih ili već osušenih stabljika cvijeća, grmlja i reznica drveća. U idealnom slučaju grane usitnjavajte odmah nakon rezanja kako biste postigli optimalne rezultate.

Pravilno umetanje materijala za usitnjavanje
Uglavnom se materijal za usitnjavanje ubacuje samo kada je uređaj već uključen. Umetnuti se materijal uvlači. Mekani bi materijal uvijek trebalo obrađivati naizmjenice s granama kako bi se spriječilo zaštopavanje noževa za rezanje. Pazite da se prilikom umetanja materijala ne začepi dovodni lijevak. Deblje grane držite čvrsto, kako se ne bi preopteretio motor.

Oprez kod usitnjavanja
Prilikom usitnjavanja poteban je oprez. Valjci i noževi mogu biti opasni. Preporučujemo nošenje zaštitnih naočala, jer kada usitnjavate grane mogu doletjeti odrezani dijelovi. Odjeća mora biti prikladna (pripijena) i ne smije predstavljati smetnju, skupite kosu.

Noževi
Oštrica usitnjivača s noževima bi naravno uvijek tebala biti oštra kako bi se osigurao optimalan rad. Redovito provjeravajte noževe i po potebi ih zamijenite. Zamjenske oštrice možete pronaći i u našem AL-KO Web Shopu.

Nakon usitnjavanja

Stroj je potebno očistiti (naravno prethodno ga isključite iz struje) i odložiti na suho mjesto. Usitnjivač nemojte čistiti pod mlazom vode ili pod visokim pritiskom i nemojte koristiti sredstva za čišćenje ili otapala. Koristite mekanu četku ili krpu.

Usitnjivači  | AL-KO Usitnjene granje i grmlje

Informacije o AL-KO asortimanu usitnjivača

Kada je na rasporedu proljetno ili ljetno orezivanje drveća, živice ili grmlja, to znači puno posla u velikom vrtu. Naši usitnjivači vam u tome mogu puno pomoći budući da vam pomažu u laganom uništavanju grana i ostalog vrtnog otpada. Uz svoje visoke performanse, AL-KO vrtni usitnjivači impresioniraju jednostavnošću uporabe i visokim sigurnosnim standardima. Kupite odmah putem interneta!

 solo® by AL-KO usitnjivač TCS Duotec:
| Inovativni rezni mehanizam s koso položenim noževima
| Zasebni dovod za grane promjera do Ø 40 mm
| XXL kotači sa kugličnim ležajevima za lagan transport
| Veliki lijevak sa samouvlačenjem usitnjenog materijala
| Široko postolje za siguran rad


AL-KO Easy Crush usitnjivač:

|
Višestruki osvajač priznanja
| Velika propusnost materijala zahvaljujući 2800 W
| Stabilno kućište s XL kotačima za siguran transport
|
Uključujući gurač za uguravanje usitnjenog materijala

Usitnite zeleno i kompostirajte učinkovitije - s AL-KO usitnjivačima

Sve naše usitnjivače odlikuje njihova jednostavna, prikladna i istovremeno sigurna uporaba. Karakteristike kvalitete: stabilna izrada za siguran stav, snažni elektromotori za 230 V i visoki napon. Uz to koristimo precizne rezne mehanizme, široko postolje za mobilnost i stabilnost, kao i protuklizne XL kotače za lako pokretanje čak i na neravnim i kosim terenima.


Želite li kolačiće?

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. i njeni partneri trebaju vaš pristanak (kliknite na "Prihvaćam kolačiće") za pojedinačne uporabe podataka kako bi pohranili i/ili dohvatili podatke na uređaju (IP adresa, korisnički ID, podatci preglednika). Podaci se koriste za personalizirane oglase i sadržaj, mjerenje oglasa i sadržaja i za stjecanje znanja o ciljnim skupinama i razvoju proizvoda. Više informacija o pristanku i mogućnostima podešavanja možete u svakom trenutko pronaći ovdje. Klikom na "Odbaci kolaćiće" možete u bilo kojem trenutku odbiti svoj pristanak.


Upotreba podataka

Tvrtka AL-KO Gardentech d.o.o. surađuje s partnerima koji također obrađuju podatke preuzete s Vašeg uređaja (podaci za praćenje) u vlastite svrhe (npr. stvaranje profila) / u svrhu trećih strana. U tom smislu, ne samo da prikupljanje podataka o praćenju, već i njihova daljnja obrada od strane ovih pružatelja usluga zahtijeva pristanak. Podatci o praćenju prikupljaju se samo kada kliknete na gumb "Prihvaćam kolačiće" naveden na baneru. Partneri su sljedeće tvrtke: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA.

Daljnje informacije o obradi podataka od strane ovih partnera mogu se naći u izjavi o zaštiti podataka. Informacije su također dostupne putem poveznice na baneru.